Çanakkale'nin Biga ilçesinde meydana gelen depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür önemli uyarılarda bulundu.

“Bu olan depremler gösteriyor ki ülkemiz ciddi bir deprem ülkesi. Değiştirecek veya başka yere göçecek halimiz yok” diyen Görür, “Depremleri durduramayız ama yerleşim alanlarımızı deprem dirençli yapabiliriz. Onun için de milletçe merkezi ve yerel yönetimlerle el ele vererek çalışmamız ve bunu istememiz lazım” ifadelerini kullandı.

“ARTIK DEPREMİ CİDDİYE ALALIM”

Görür, açıklamalarının devamında, “Artık depremi ciddiye alalım, yeni bir kentleşme anlayışına ihtiyaç var. Bir taraftan deprem odaklı kentsel dönüşüme hız verirken diğer taraftan da deprem dirençli kent uygulamasına hız vermeliyiz. Artık bu çağda depreme kurban vermemeliyiz” dedi.

Sosyal medya platformunu deprem konusunda bilgilenmek, bilinçlenmek ve deprem dirençli tutum, davranış ve talepleri geliştirmek için kullanmak gerektiğine vurgu yapan Görür, "Depremci yarıştırmaktan, o depremi bildi, bu bilmedi gibi hafifliklerden vaz geçelim. Deprem konusunda yazan arkadaşlar da kendi bildiklerini insanlara anlatmakla uğraşmalı, diğer meslektaşlarını kötülemekten vaz geçmelidir. Herkesin amacı, tuttuğu yol deprem dirençli kentler olmalıdır. Halkımıza yöneticilerimizle bunu başarabiliriz" diye konuştu.

ÇANAKKALE DEPREMİNİ YORUMLADI

Çanakkale'de meydana gelen depremi de değerlendiren Görür, Biga-Eskibalıklı merkezli depremin 4,8 büyüklüğünde, 20 km uzunluğunda olduğunu belirterek, Karabiga Fay zonu içerisinde gerçekleştiğini bildirdi.



[old_news_related_template title="Biga'da deprem korkuttu" desc="Çanakkale'nin Biga ilçesinde saat 06,21'de 4.3 büyüklüğünde deprem oldu.  " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/13/deprem-grafik.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bigada-deprem-korkuttu-7524825/"]