Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un TV100 isimli televizyon kanalında katıldığı canlı yayında büyük tartışma yaşandı. Programın konuklarından gazeteci Latif Şimşek’in “Bu ülkenin hakimini, savcısını, polisini, istihbaratını da bu kadar küçümseyemezsin” sözlerine Enginyurt, “Polis de bizim, devlet de bizim” sözleriyle cevap verdi.

ŞİMŞEK’İN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Şimşek’in Enginyurt’a yönelik sözleri devam edince ortalık bir anda karıştı. Enginyurt, yerinden kalkarak Şimşek’in üzerine yürüdü. Yaşanan gerilim sonrası sunucu ve diğer konuklar hemen ikilinin yanına giderek sakinleştirmeye çalıştı.

KANAL GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

TV100 tarafından ise Cemal Enginyurt ve korumasının Latif Şimşek'e saldırı anının videosu yayınlandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada ise, 6 Ağustos günü saat 22.00 sıralarında TV100 kanalında canlı yayın esnasında konuklardan milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek arasında tartışma çıktığı belirtilerek, çıkan tartışma neticesinde Enginyurt ile birlikte kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüphelinin Latif Şimşek’i darp ettiği kaydedildi. Olayla ilgili Şimşek’in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. Milletvekili Cemal Enginyurt hakkındaki soruşturma evrakının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği kaydedildi.

Öte yandan Enginyurt ile birlikte kanala gelen ve resmi bir görevi bulunmayan şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

ENGİNYURT: BUNLARA SES ETMEYEN İKTİDAR MEDYASI LİNCE ÇIKMIŞ...

Cemal Enginyurt, sosyal medyadan bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"AKP döneminde dövülen gazeteciler, Orhan Uğurlu, Levent Gültekin, Yavuz Selim Demirağ, Afşin Hatipoğlu, İdris Özyol, İsrafil Kumbasar...Öldürülen gazeteci Güngör Aslan, Eski Milletvekili Selçuk Özdağ, Bunlara ses etmeyen iktidar medyası, linçe çıkmış. Tek başıma mücadeleye devam."

[old_news_related_template title="Cemal Enginyurt gazetecinin üzerine yürüdü! Canlı yayında ortalık karıştı" desc="Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un katıldığı canlı yayında ortalık karıştı. Enginyurt, gazeteci Latif Şimşek'in sözleri sonrası üzerine yürüdü, program sunucusu ve yönetmen ne yapacağını şaşırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/06/iecrop/00_16_9_1659819713.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cemal-enginyurt-gazetecinin-uzerine-yurudu-canli-yayinda-ortalik-karisti-7292852/"]