Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 38. Toplantısı Açılış Programı'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Dünyanın neresinde bir zulüm varsa çatışma varsa açlıktan ve susuzluktan ölen masum varsa vebali hepimizin üzerinedir." dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "İslam ümmeti olarak bizim kardeşliğimiz, her türlü anlaşmazlığın, her türlü fikir ayrılığının üstesinden gelecek güce ve dirayete sahiptir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Ülkeleri Tercihli Ticaret Sistemine ilişkin, "Diğer İSEDAK üyelerinin de katılmasıyla ülkelerimiz arasındaki ticareti yüzde 25 seviyesine yükseltebiliriz." ifadelerini kullandı.

"İSLAM ALEMİ YUNANİSTAN'DAKİ ZULME SEYİRCİ KALMAMALIDIR"

Yunanistan'daki Müslüman Türk azınlığına yönelik yıllardır süren haksız ve hukuksuz uygulamaların artarak devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam alemi Yunanistan'da zulme uğrayan kardeşlerimizin durumuna daha fazla seyirci kalmamalıdır." çağrısında bulundu.

"DEAŞ'LA MÜCADELE KİSVESİ ALTINDA PKK'YA DESTEK VERME OYUNU SON BULMALI"

Erdoğan, "Filistin halkının kendi devleti ve meşru haklarına kavuşması Kudüs ve Mescid-i Aksa'da statükonun korunması için elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin çatışma, insani kriz, terör sarmalından kurtulması için İslam ülkeleri daha güçlü irade koymalı siyasi çözüm çabalarına etkin destek vermelidir.

İlk günden beri proje mahsulü bir yapı olduğu bilinen DEAŞ'la mücadele kisvesiyle PKK ve uzantılarına destek verme oyunu artık son bulmalıdır." dedi.

"FAİZ YÜKSELTEREK ENFLASYONU KONTROL ALTINA ALMA ÇABALARI SONUÇ VERDİ"

Ekonomik krizle ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan "Küresel kriz yeni boyutlar kazanarak devam ediyor. Dünyada faizleri yükselterek enflasyonu kontrol altına alma çabaları sonuç vermedi" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Erdoğan, Sisi ile görüşmesini anlattı: Mutlu olmuş, biz de olduk; yeniden görüşeceğiz" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Konya'da gençlik buluşmasında yaptığı açıklamada Mısır ve Suriye ile görüşmelere değindi. Daha önce 'aynı masaya oturmam' dediği Sisi ile 45 dakika görüştüğünü ifade eden Erdoğan, Suriye ile de normalleşmenin başlayabileceğini belirtti. Programda Erdoğan ile genç bir kız arasında da ilginç bir diyalog yaşandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/27/iecrop/er2_16_9_1669574266.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/erdogandan-misir-ve-suriye-aciklamasi-7504267/"]