Sabah saatlerinde Yalova'daki deprem anıtını ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"SARAYDA YAŞAYANLARIN İZLEDİĞİ POLİTİKA: ALTTA KALANIN CANI ÇIKSIN"

"Şuanda Türkiye'yi yönetenler, Türkiye'nin sorunlarını bilmiyorlar. Saraylarda yaşayıp halktan kopuk olan insanlar halkın sorununu bilemez, halkın sorununu çözemez. Sarayda yaşayanların izlediği politika; altta kalanın canı çıksın. Yani Erdoğan'ın ve arkadaşlarının izlediği ekonomik politikanın temel felsefesi; altta kalanın canı çıksın. Bunu yapmayacağız. Hiç kimse bu topraklarda altta kalmayacak, hiç kimsenin canı çıkmayacak.

Ben sık sık beşli çetelerden söz ederim ve beşli çetelerin bu ülkeye açtığı felaketlerden de söz ederim. Bu beşli çete dediğim bu şirkete son 18 yılda 203 milyar 700 milyon dolarlık iş verildi. Başka bu işi yapacak adam yok mu bu memlekette? Bunların mallarının ve paralarının büyük kısmını İngiltere, oralarda mal mülk alıyorlar, ABD'ye götürdüler."



"O PARALARIN TAMAMINI GETİRECEĞİM"

"Sanıyorlar ki Kılıçdaroğlu gelirse biz kurtaracağız. Sözüm söz tüyü yetmemiş yetimin hakkını savunacağım. O paraların tamamını getireceğim bu millete vereceğim. Bunlara bir de gelir garantisi veriyorlar. Yani işi yap asla zarar etmeyeceksin. Bu memleketin nasıl soyulduğunu herkesin bilmesi lazım.

Yavuz Sultan Selim köprüsünün yapı maliyeti 3.3 milyar dolar. Verilen garanti 9 milyar dolar. Yüzde 100'ün üstünde para kazanıyorsun. Kimin parası? Fakirin fukaranın parası. Gaziosmanpaşa Köprüsü yapım maliyeti 1 milyar 200 milyon lira verilen garanti 15 milyar dolar. Akıl tutulması var."

"ÇIKARSIN KARŞIMA SANA DERS VERİRİM"

"Şimdi sesleniyorum. 'Ey Bay Kemal sen doğruları söylemiyorsun' diyebilirler. Açık ve net söylüyorum. Eğer yüreğin varsa, benim verdiğim rakamlardan şüphen varsa çıkarsın televizyonda karşımda sana ders veririm ben. Çıkar mı? Kabahati var efendim çıkamaz.

Haklı olsa çıkar. Haklı olsa 'Gel kardeşim. Ben haklıyım sen yanlış biliyorsun' der. Ama çıkamaz. Zafer Havalimanı Kütahya 50 milyon Euro'ya yapılmış. Verilen garanti 208 milyon avro. Kim ödüyor parayı? Bu milletin fakiri fukarası.

Benimle temasa geçmek istediler ama bu kardeşiniz hak, hukuk, adaletten yanadır. Öyle gelecekler oturacağız masada konuşacağız, onların hakkını hukukunu teslim edeceğim, yok böyle bir şey. Ben bu milletin hakkını ve hukukunu savunacağım bunu herkesin bilmesini isterim."

"TEFECİLERE ÇALIŞAN BİR İKTİDAR VAR"

"'Faize karşıyız' diyorlardı. 'Faizi yükseltmeyeceğiz' diyorlardı. Bir adam durup dururken niye faize karşıyım der. Çünkü çok faiz ödüyordur onun gizlenmesini ister. Tefecilere çalışan bir iktidar var. 'Doları düşüreceğiz, KKM getirdik' dediler. Ne demek KKM? Yeni bir soygun şekli. Bu Kur Korumalı Mevduat, ekonominin kalbine atışmış atom bombasıdır.

Bay Kemal devleti soyanların karşısındadır ve o paraların tamamını alıp, millete verecektir. Ne diyorduk? İsraf haramdır diyorduk. Bir israf genelgesi çıkarıyorlar mı? 'Fazla israf itibardır' diyor. Onlara göre itibar, bize göre haram. Aramızda siyahla beyaz kadar fark var."

[old_news_related_template title="Nureddin Nebati'den KKM açıklaması" desc="Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kur Korumalı TL Mevduat uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulunarak, 'Tasarruf sahiplerinin 3’te 1’i döviz yerine bu faydalı yatırım aracını tercih ediyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/15/iecrop/nebati-1_16_9_1647689534_16_9_1660546399.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/nureddin-nebatiden-kkm-aciklamasi-7308565/"]