20 yıl önce FETÖ yapılanmasına yönelik yaptığı araştırmaları kamuoyuna açıklayan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 günü evinin önünde silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Gülen’in yargılandığı Ankara 2 No’lu DGM’deki davanın delilleri arasında, Hablemitoğlu’nun örgütün CIA ile bağlantısını ortaya koyan “Etki Ajanları, Nüfuz Casusları ve Fethullahçılar” başlıklı raporu da yer aldı.

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu


Üzerinden yıllar geçmesine rağmen faili meçhul kalan Hablemitoğlu dosyası, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden kısa bir süre önce yeniden raftan indirildi. Suikasta ilişkin detaylar yeniden incelendi, ulaşılan bilgiler, cinayetin FETÖ tarafından işlenmiş olabileceği şüphesini beraberinde getirdi.

8 Haziran 2022’de Levent Göktaş, Fikret Emek ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu’nun aralarında bulunduğu 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Emek ve Mumcuoğlu tutuklandı.

Göktaş’ın, Bulgaristan’a kaçtığı bilgisi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, iade işlemleri için gereken belgeleri Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Bakanlığın girişimiyle 16 Aralık’ta Bulgaristan’dan Türkiye’ye iade edilen Göktaş, bir gün sonra İstanbul’da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"ER GEÇ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAKTIR"

Eski bir asker ve avukat olan Levent Göktaş, tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi'nden avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Avukat Hüseyin Ersöz, Twitter hesabından müvekkilinin mesajlarını paylaştı:

- Ben, Ergenekon Davası'nda 5 yıl 3 ay tutuklu kalmış ve sonrasında beraat etmiş olan; bu süreç sebebiyle ailem ile birlikte büyük sorun ve sıkıntılara göğüs germek durumunda bırakılmış biriyim.

- Merhum Necip Hablemitoğlu ile ilgili bana yöneltilen suçlamaların asılsız ve dayanaksız olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Tıpkı Ergenekon kumpasında olduğu gibi gerçekler er ya da geç gün yüzüne çıkacaktır.

- Neden yurt dışına çıktığım konusundaki eleştirilere vereceğim yanıt ise; 5 yıl 3 ay sahte deliller ve uydurma bir örgüt iddiasıyla cezaevinde kalan şahsımla empati yapmaları olacaktır. Bundan sonraki süreçte hakkımdaki haksız ve hukuka aykırı iddialara duruşmalarda gerekli cevabı vereceğim. Şunun bilinmesini istiyorum ki bana inanları ve sevenlerimi bugüne kadar hiç mahcup etmedim. Bundan sonra da asla haksız çıkartmayacağım.