Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in akrabası olduğu iddia edilen Metin Süs’e yönelik silahlı saldırı Bakırköy'de akşam saatlerinde yaşandı. İddiaya göre, daha önceden suç kaydı bulunan K.A., Süs’ün bulunduğu mekana girerek peş peşe ateş etti.

SİLAHLI SALDIRIDAN ARANIYORDU

Kalabalığın arasında silahını çeken saldırgan olaydan sonra kaçmaya çalışırken polis ekiplerince yakalandı. Yaralanan Metin Süs ise hastaneye kaldırıldı. Süs’ün hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelinin ise daha önce de Bakırköy’de bir silahlı çatışmaya karıştığı öğrenildi. Bir galeride gerçekleşen çatışma sebebiyle hakkında arama kaydı olan şüphelinin aylardır polis tarafından arandığı belirtildi. Yakalanan şüpheli Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

FALYALI CİNAYETİNDE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Yaralanan Metin Süs’ün organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e yakın bir isim olduğu öne sürüldü. Kıbrıs’ta geçtiğimiz Şubat ayında öldürülen sanal kumar baronu Halil Falyalı cinayeti sebebiyle de İstanbul’da yakalanan Metin Süs, adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

12 SAAT ARAYLA 2 SALDIRI

Metin Süs’ün, Sedat Peker’in evinin önünde düzenlenen silahlı saldırıdan 12 saat sonra vurulması dikkat çekti. Peker’in Beykoz’daki evinin önünde sabah 09.30’da düzenlenen saldırıda Peker’in yakın adamı Yılmaz Günay vurulmuştu. Saldırgan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince silahıyla birlikte Sancaktepe’de yakalanmıştı. Gözaltına alınan saldırgan Ömer Şengel’in de Peker’in adamı olduğu öne sürülmüştü.

[old_news_related_template title="Halil Falyalı soruşturması tamamlandı" desc="KKTC'de silahlı saldırı sonucu Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. İddianamede, Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi ve 12'şer yıla kadar hapisleri istendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/04/iecrop/sequence-01.00_00_00_00.still006_16_9_1656940456.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/halil-falyali-sorusturmasi-tamamlandi-7231293/"]