CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkale perşembe semt pazarında esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

“ÇÜRÜK DOMATES ALIYORUM”

CHP’li Önal’a elindeki pazar poşetini göstererek dert yanan yaşlı bir kadının sözleri yürek burktu. Pazar poşetinden çıkardığı ezik domatesi CHP’li Önal’a gösteren yaşlı kadın, “Ezik domates aldım. Param yok. Tansiyon, astım, şeker hastasıyım, çürük domates alıyorum. Bunu iyi bilin” ifadelerini kullandı.

“GELEN HERKES İSYAN EDİYOR”

Vatandaşın alım gücünün olmadığını söyleyen bir esnaf ise, “Vatandaşın alım gücü yok. Gelen herkes isyan ediyor. Gerçekten de öyle. Bir marul 25 lira, domates 20 lira, biber 40 lira, ne yapacak vatandaş? En kötü ıspanak 10 lira” şeklinde konuştu.

“ŞAŞIRDIK İYİCE”

Pazara getirdiği ürünü satıp karşılığında un alacağını söyleyen bir kadın ise, ”Ne yapacağız bilmiyorum. Şaşırdık iyice, Allah şaşırtmasın. Burada her şeye gözümüz takılıyor ama alıp gidemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ARTIKLARI TOPLAMAK İÇİN PAZAR SONUNU BEKLİYOR”

Elindeki bir elbiseyi gösteren bir başka esnaf ise, “Bu 100 liraydı, 200 lira oldu” derken alışveriş yapan bir vatandaş da “Gelin görün. Bunları yapanlar utansın. Vatandaş pazar sonunu bekliyor artıkları toplamak için” şeklinde konuştu.

[old_news_related_template title="Vatandaşın geçim derdi anket sonucuyla ortaya çıktı: 'Et tüketmeyi bıraktım, öğünleri azalttım'" desc="Vatandaşın mevcut gelirleriyle geçinebilmek için ne gibi tedbirler aldığına yönelik araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Ankete katılan vatandaşların yüzde 63'ü 'Et tüketmeyi bıraktım', yüzde 50,3'ü 'Yemek öğünlerini azalttım', yüzde 53,7'si “Kalın giyinip evi ısıtmıyorum” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/08/iecrop/istiklal-1_16_9_1649433707.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/vatandasin-gecim-derdi-anket-sonucuyla-ortaya-cikti-et-tuketmeyi-biraktim-ogunleri-azalttim-7062824/"]

[old_news_related_template title="Faik Öztrak: O helva olsa olsa, katlettiğiniz ekonominin helvası olur" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyecek bir yöntemle bu işin içinden çıkacağız. Eskiler, 'sabırla koruk helva olur' derler. Biz de milletimizle birlikte mücadele edecek ve mutlaka neticeye ulaşacağız' sözlerine yanıt verdi. Öztrak, 'O helva olsa olsa, katlettiğiniz ekonominin helvası olur' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/08/iecrop/asdwsg_16_9_1649421307.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/faik-oztrak-o-helva-olsa-olsa-katlettiginiz-ekonominin-helvasi-olur-7062455/"]