İntihar eden kumpas mağduru Yarbay Ali Tatar’ın cenazesinde ‘’Kocamın katili sensin, bana hesap vereceksin, bu ismi unutmayın’’ diyen eşi Nilüfer Tatar ve ailesinin FETÖ’cü savcı Süleyman Pehlivan hakkında açtığı 50 bin liralık tazminat kararı, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından onandı. Yarbay Tatar’ın eşi Nilüfer Tatar’a 20 bin, kızı Gökçen Tatar’a 18 bin ve kardeşi Ali Tatar’a 12 bin lira olmak üzere toplam 50 bin lira tazminat ödenecek. Eski savcı Pehlivan bu davadaki 18 bin liralık avukatlık ücretini de Tatar ailesine ödeyecek. FETÖ üyeliğinden 13 yıl 6 ay hapse mahkum edilen eski savcı Pehlivan, Tatar’ın tahliyesinin ardından 2. kez tutuklama istemiş ve Tatar da, “Benim ölümüm başkalarının aydınlığa çıkmasına ışık olur’’ diyerek beylik tabancasıyla evinde intihar etmişti.

‘ATATÜRK DÜŞMANI’ DEDİLER

Tatar’ın ailesi, “Ergenekon davalarında mesnedi olmayan belgelerde Ali Tatar’ın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olarak gösterildiğini, kişilik haklarının ağır saldırıya uğradığını belirterek zararın tazminini” istedi.

Süleyman Pehlivan

‘Kin ve düşmanlıkla hareket etti’


Kararda FETÖ’cü eski savcı Pehlivan hakkında şöyle denildi: ‘’Kesinleşen ceza mahkemesi kararı ile de silahlı terör örgütü üyesi olduğu, örgütün faaliyet ve amaçları doğrultusunda Deniz Yarbay Ali Tatar hakkında yargısal faaliyet görüntüsü altında soruşturma yürütüp, tutuklama talep ettiği, taraf tutarak, kin ve düşmanlıkla hareket ettiği, bu eylemler sonucunda Deniz Yarbay Ali Tatar’ın intihar ettiği anlaşılmaktadır.’