Mehmet Poyraz, 6 çocuğunun en küçüğü ve tek oğlu olan Ferhat'ın 2019 yılında Zonguldak'ta maden ocağında işe başladığını belirterek, "Kendisi madenci olmak istedi. 'Baba ben TTK'ye gireceğim, alım varmış yazılacağım' dedi. Ben de 'oğlum yazıl' dedim. Genel müdürlük internette bunu elemiş. Dosyasında askerliğiyle ilgili sıkıntı varmış. Sonra mahkeme süreci oldu. 5 ay sonra falan mahkemeyi kazanıp Gelik'te iş başı yaptı" dedi.

"MEMLEKETİNDE ÇALIŞMAK İSTEDİ"
Oğlunun Zonguldak'ta bulunan Gelik- Karadon işletmelerinden tayin isteyerek memleketi Amasra'ya geldiğini söyleyen Mehmet Poyraz, "Amasra'ya geldi. Burada 15-16 ay falan çalıştı. En son grizu patlamasında hayatını kaybetti. Memleketi burası diye burada çalışmak istedi" diye konuştu.

Oğlunun 16 ay gündüz çalıştıktan sonra vardiyasının değiştiğini belirten Mehmet Poyraz, "6 Ekimde sendika seçimleri oldu. O güne kadar 15- 16 ay hep gündüze gitti. 15- 16 ay gündüze giden Ferhat, aynı gün sendika seçimlerinde muhalifleri kazandığı için tertibi değiştirildi. O da 16.00 vardiyasına verildi. 8- 9 gün çalıştı, cuma günü vardiyasında patlama oldu, hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı. (DHA)
[old_news_related_template title="Bartın faciasıyla ilgili çarpıcı rapor" desc="Bartın'daki maden faciasıyla ilgili bölgede araştırmalar yapan Sosyal Haklar Derneği bir rapor yayınladı. Edinilen bilgilere göre patlama meydana gelmeden önce gaz kokusu nedeniyle bir önceki vardiyada çalışan işçilerin erken çıkarıldığı, buna rağmen bir sonraki vardiya için işçilerin madene indirildiği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/18/iecrop/amasra-1_16_9_1666122379.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bartin-faciasiyla-ilgili-carpici-rapor-gaz-kokusu-olmasina-ragmen-isciler-madene-indirildi-7427067/"]
[old_news_related_template title="Çocuklarını okula götürmek için madende gece vardiyasında çalışıyormuş" desc="Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağı patlamasında 40 yaşında hayatını kaybeden işçi Mustafa Çelik'in biri engelli iki çocuğunu okula götürebilmek için gece vardiyasına geçtiği öğrenildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/18/iecrop/aa-20221018-29185695-29185693-cocuklarini_okula_goturebilmek_icin_madende_gece_vardiyasinda_calisiyormus_16_9_1666089164.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cocuklarini-okula-goturmek-icin-madende-gece-vardiyasinda-calisiyormus-7425943/"]