İstanbul'da dün sabah saatlerinde başlayan kar etkisini sürdürüyor. Vali Ali Yerlikaya, kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Anadolu ve Trakya'dan İstanbul'a giden TIR ve kamyonların kente girişi durdurulduğunu açıkladı.

Vali Yerlikaya, ikinci bir duyuruya kadar İstanbul içinde bulunan TIR ve kamyonların da trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini de söyledi. "Hareket halindeki bu araçların en yakın park alanları ve otoyol hizmet tesislerinde (OHT) beklemeleri gerekmektedir" dedi.

Kısa bir süre sonra yeni bir açıklama yapan Yerlikaya, "Bir sonraki duyuruya kadar; Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin çıkışları durdurulmuştur" uyarısında bulundu.

KONTROLLÜ GEÇİŞ BAŞLADI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kuvvetli kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde İstanbul'a girişleri durdurulan TIR ve kamyonların, yeniden kontrollü olarak girişlerine izin verildiğini duyurdu.

Sosyal medyadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan son veriler neticesinde; Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve Kamyonların ilimize girişine kontrollü olarak izin verilmektedir.

Saat 11.25 itibarıyla da İstanbul'da Esenler, Harem ve cep otogarlarında şehirlerarası otobüs seferleri kontrollü olarak başladı.


[old_news_related_template title="Kar yağışı etkisini gece gösterdi! İşte trafiğe kapanan yollar" desc="Kar yağışının etkisini göstermesiyle Seydişehir-Akseki ve Akseki-Antalya yolu tüm araçlar için ulaşıma kapatıldı. Birçok yolda ise TIR'ların geçişi çift yönlü olarak kapatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/10/iecrop/yol_16_9_1646947981.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kar-yagisi-etkisini-gosterdi-iste-trafige-kapanan-yollar-7002862/"]

[old_news_related_template title="Kar etkisini gösterdi, okullar tatil edildi" desc="Türkiye'de soğuk hava dalgası etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte birçok ilde okullar tatil edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/10/iecrop/egitim-1_16_9_1646939009.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/kar-etkisini-gosterdi-okullar-tatil-edildi-7002723/"]