Bursa'da, dün uçak kazasında yaşamını yitiren pilot Furkan Otkum'un Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Ramazan Bayramı sonrası kız arkadaşı ile nişan yapmaya hazırlandığı öğrenilen Furkan Otkum'un dayısı Ahmet Polat, yeğeninin çok iyi bir pilot olduğunu söyledi:

- Furkan pilotluk hayaliyle birlikte pilotluğu özümsemiş biriydi. Furkan bu işin biçilmiş kaftanıydı; çok uzun saatler uçmuş, maalesef bu şirketin mesailerine maruz kalmış bir pilottu. Hocalarımız bir pilotun kaç saat uçabileceğini daha doğru söyleyebilirler. Şirketin bir envanterinin olduğu ve bu envanterde kaç tane uçağı olduğu ve bu uçakların kaç model oldukları çok rahat gözükebilir.

BAŞKA CANLAR GİTMESİN

- Bunu yeni bir Furkan faciası olmaması adına söylüyorum. Yani bu insanlar bizim tepemizde uçuyorlar. Bizim canımız gitti ama başka canlar gitmesini istemiyoruz. Bu uçakları kimler denetliyor, kimler kontrol ediyor? Bu denetleme raporlarını nereden bulabiliriz? Furkan'ın çalıştığı mesai saatine bakılırsa neden düştüğü ya da Furkan'ın neden düşürüldüğü ortaya çıkacaktır, diye düşünüyorum.

- Furkan çok başarılıydı, çok uçuş tecrübesi bulunan, sevilen, herkesin onunla çalışmak istediği biriydi. Ben şirketi suçlamıyorum. Duyduğumu söylüyorum. Bu uçak İzmir'e gidiyor. Bursa'ya dönüşte Furkan'a veriliyor ve eğitim uçuşuna başlatılıyor. Niye şu an burada şirket yetkilileri yok? (DHA)

[old_news_related_template title="Bursa'da uçak evlerin arasına düştü: İki kişi öldü" desc="Bursa'da Yunuseli Havalimanı yakınlarında tek motorlu bir uçak düşerek yanmaya başladı. İlk belirlemelere göre uçaktaki öğretmen pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/25/iecrop/8989_16_9_1650891502.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bursada-ucak-dustu-7096686/"]

[old_news_related_template title="Uçak evlerin arasına düşmüştü... Hava yolu şirketinden açıklama" desc="Dün Bursa'da bir eğitim uçağının sokak ortasına düşmesi ve iki pilotun ölmesi sonrası hava yolu şirketinden açıklama yapıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/aw604491_01_16_9_1650952540.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ucak-evlerin-arasina-dusmustu-hava-yolu-sirketinden-aciklama-7097813/"]