Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), personel taşımacılığı için 'Ulaşım ve Servis Hizmeti' alım ihalesi açtı. İlanda, 2023-2024 yıllarında, toplam 3 adet minibüs ile toplam 2 bin 728 sefer yapılacağı yer aldı.

"BECERİKSİZ YATIRIM POLİTİKALARININ SONUCUNU HALK OLARAK BİZ ÖDÜYORUZ"

Balıkesir Merkez Havalimanı'nın son durumunu değerlendiren  CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, "Burada yapılan plansız, programsız bir yatırım. Balıkesir'in bu kaynaklar ile çözülebilecek bir çok sorunu varken, ne yazık ki çalışmayan bir havaalanına yapılan milyonlarca lira yatırım var. Kentin ihtiyaç duyduğu, yaklaşık 100'e yakın personeli olan bitmiş bir havaalanını çalıştıramayan bir iktidardan bahsediyoruz. Ne yazık ki her yerde olduğu gibi bu konuda da beceriksiz yatırım politikalarının sonucunu halk olarak, vatandaş olarak biz ödüyoruz" şeklinde konuştu.



DHMİ: HAVA YOLU ŞİRKETLERİ TERCİH ETMİYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, yapımı için 76 milyon lira harcanan ve aylardır tek bir uçağın dâhi inmediği Balıkesir Merkez Havalimanı için 1 milyon 150 bin kw elektrik alımı ihalesi açıldığını gündeme getirmişti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Aytekin'in bu iddialarına cevaben de, "Hava yolu şirketleri tercih etmiyor.“ ifadelerine yer ver vermişti.

Aytekin, Balıkesir Merkez Havalimanı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamasında şöyle konuşmuştu;

“DHMİ durumu itiraf etmiştir. Cevap beklerken, itiraf göndermişler. Enerji temini için ihaleye çıkılmaması halinde piyasa fiyatı ile yetkili dağıtım şirketinden mecburen elektrik alımı her halükârda devam edecektir demişler. Hava yolu şirketleri tercih etmiyor demişler. Güzelce itiraf etmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum.”



SADECE TİCARİ, DENETLEME VE MÜDAHALE HAVA ARAÇLARI KULLANILIYOR

“Balıkesir Merkez Havalimanında Ticari, Hava Ambulans, Özel Jet, Jandarma Trafik Denetleme Hava Araçları ve yangınla Mücadele Uçuşları yapılmaktadır deniliyor. Millet gökte uçak aramaktan yoruldu, teker koyan bir tek uçak yok. Anlaşılıyor ki Balıkesir Merkez Havaalanına yolcu uçağı gelmeyecek, AKP’liler ellerinde çiçeklerle gelen yolcuları karşılayamayacak. Bari kargo uçaklarını Balıkesir’e yönlendirin, ulaştırma ağını hızlandırın"

[old_news_related_template title="Yolcuya hasret kalan havaalanları" desc="Türkiye’de bulunan 60 havalimanından bazıları yıl boyunca boş duruyor. Gökçeada Aydın Çıldır, Balıkesir Merkez ve Uşak havaalanına bu yıl hiç uçak inip kalkmadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/31/iecrop/09-manset-aydin_16_9_1659308472.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/yolcuya-hasret-kalan-havaalanlari-7281116/"]

[old_news_related_template title="Almanya'da havalimanlarının Türk işçi çağrısı: 'Başvuru süreci kısaltıldı'" desc="Bu yıl Avrupa'da corona virüsü önlemlerinin kaldırılmasının ardından baş gösteren seyahat kaosunun en çok etkilediği ülkelerden biri olan Almanya'da durumu rahatlatmak için Türk çalışanlara yönelik talep sürerken, havalimanlarında beklenenden daha az Türk işçinin çalışmaya başladığı duyuruldu. Yetkililer, Türkler için iş başvuru süreçlerinin kısaldığına dikkat çekerken, bazı havalimanlarında çalışan arayışı da sürüyor... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/13/iecrop/havalimani-reuters_16_9_1658321453_16_9_1659905699_16_9_1660374803.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/almanyada-havalimanlarinin-turk-isci-cagrisi-basvuru-sureci-kisaltildi-7305465/"]