Sembolik mayın döşemek için beraberindeki heyet ile birlikte Hatay’ın Reyhanlı ilçesine giden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ilçe girişinde jandarma ekipleri tarafından durduruldu.

“Bir duyum aldık şey koyacakmışsınız diye” diyen jandarma üsteğmene ‘mayın’ diye cevap veren Özdağ gülerek, “Bir parti genel başkanının mayınla uğraşması mümkün mü? Siz de buna inanmış olamazsınız zaten. O oto yedek parçası, sembolik olarak koyuyoruz” ifadelerini kullandı.



JANDARMA BASIN AÇIKLAMASINA İZİN VERMEDİ

Jandarma üsteğmen "Bölgemizde basın açıklaması yapılmaması yönünde talimatımızı aldık” diyerek Özdağ’ın basın açıklaması yapmasına izin vermeyeceklerini söyledi.



“ŞİMDİ BUNA NE DİYECEKSİNİZ?”

Özdağ, o sırada sembolik mayını ve küreği güvenlik güçlerince alındığını öğrenince “Bu hukukun nasıl çiğnendiğinin göstergesi. Burası kamuya açık alan. Burada herhangi bir faaliyet yapmakla ilgili bir yasaklama yok. Biz, buraya sembolik mayın yerleştirmek için geldik. Ottowa Anlaşması'ndan çekileceğiz diye. Bu oto yedek parçasını bir de küreği arabanın arkasına koymuştuk. Emniyet küreğe el koymuş, suç aleti olarak. Şimdi buna ne diyeceksiniz?” diye sordu.



“TÜRK HALKININ HAYATINI, TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYORLAR”

Özdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

* “Mesele burada esasında bizim sembolik mayın yerleştirmemiz de değil. Şu böyleyi görüyorsunuz. Bunun arkası sınır bölgesi. Bu sınır bölgesinden sürekli Türkiye'ye kaçaklar girmeye devam ediyorlar.

* Her giren kaçak Türkiye için bir güvenlik tehdidi. O kaçaklar daha sonra İstiklal Caddesi'nde bomba olarak patlıyorlar. O kaçaklar Reyhanlı'da 53 insanımızın hayatını yitirmesine neden oluyor.

* Ankara'da garda 150 insanımızın hayatını yitirmesine neden oluyorlar. O kaçaklar askerlerimizin, polislerimizin, MİT mensuplarımızın hayatını tehlikeye atıyorlar. Türk halkının hayatını, Türkiye'nin güvenliğini tehdit ediyorlar.

* ABD, Rusya, Çin, Pakistan, Hindistan, Irak, İsrail gibi Ottowa Anlaşması'ndan imzamızı çekmek ve sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için anti-personel mayınların sınırlara yerleştirilmesini sağlamak istiyoruz.”



DAHA ÖNCE DE ŞEHRE ALINMAMIŞTI

Özdağ ve beraberindeki heyet daha önce de aynı eylemde bulunmak için Hatay’a gitmiş fakat şehre alınmamıştı. Özdağ, Hatay’a girinceye kadar il sınırına yakın bir yerde bekleyeceklerini söylemesi üzerine 13 saatlik bir bekleyişin ardından şehre girişine izin verilmişti.

[old_news_related_template title="Ümit Özdağ: Sığınmacıları gerekirse zorla yollayacağız" desc="Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Hatay'ın Antakya ve Samandağ ilçelerinde ziyaretler gerçekleştirdi. Özdağ yaptığı konuşmada, 'Biz sığınmacıları gerekirse zorla yollayacağız' ifadesini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/27/iecrop/umitozdag-depo1_16_9_1656224963_16_9_1669568351.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/umit-ozdag-siginmacilari-gerekirse-zorla-yollayacagiz-7504136/"]