Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy yakınlarındaki Yeniköy Termik Santrali’nde bugün saat 16.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangına ilk olarak termik santralindeki itfaiye ve personeli müdahale etti. Yangınla ilgili bilgi veren İkizköy Çevre Koruma Platformu Sözcüsü ve aktivist Deniz Gümüşel, “Santralin alanı içerisinde başlayan yangınını büyüdüğünü öğrendik. Kömür depolama alanının bulunduğu bölge gibi görünüyor” diye konuştu.



KONTROL ALTINA ALINDI

Yeniköy Termik Santrali'ndeki yangının soğutma kulelerinde kaynak yapan işçilerin çalışma sırasında çıkan kıvılcımların plastik materyalleri tutuşturması nedeni ile çıktığı ve yangının tamamen kontrol altına alındığı belirtildi. Yangında herhangi yaralanma ve can kaybının olmadığı öğrenildi.

YENİKÖY TERMİK SANTRAL YÖNTEMİNDEN AÇIKLAMA

Muğla'nın Milas ilçesindeki İkizköy yakınlarındaki Yeniköy Santrali'nde çıkan yangın ile ilgili santral yönetimi açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

* 29 Nisan 2022 Cuma günü saat 16.30 sularında Yeniköy Termik Santrali’nin soğutma kulelerinde kaynak yapımı sırasında küçük çaplı bir yangın meydana gelmiştir. Soğutma kulesinin fanının tutuşması sonucunda oluşan yangın, kısa sürede ekiplerimizin müdahalesiyle kontrol altına alınmış ve tamamen söndürülmüştür.

* Yangın sırasında herhangi bir çalışanımız yaralanmadığı gibi küçük çaplı bir maddi hasar dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Santralimiz elektrik üretimine ara vermeden devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

[old_news_related_template title="İstanbul'da fabrikada patlama ve yangın: 3 ölü, 9 yaralı" desc="Tuzla Orhanlı sanayi bölgesinde bir fabrikada patlama sonrası yangın çıktı. Anadolu yakasındaki birçok ilçeden duyulan patlama nedeniyle fabrika ve çevresinde büyük hasar oluştu. İstanbul Valiliği, patlama nedeniyle 3 işçinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlamaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/29/iecrop/tuzla_16_9_1651228713.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-istanbulda-fabrika-yangini-zaman-zaman-patlamalar-meydana-geliyor-7105731/"]