Muğla’nın  Marmaris ilçesinden kullandığı 5 metrelik sürat teknesi ile Rodos Adası’ndaki Aquarum Plajı’na dün sabah saatlerinde bir kadın ve bir kız çocuğunu bıraktıktan sonra dönüşe geçtiği iddia edilen 31 yaşındaki Türk kaptan Yunanistan sahil güvenliği fark etti.

Yunanistan sahil güvenliğine ait iki botun takibe aldığı sürat teknesinde ki kaptan anons yapılarak durdurulmak istendiği ancak tüm uyarılara rağmen durmayınca ateş açılarak durdurulabildiği belirtildi.

Gözaltına alındıktan sonra tekne ile Rodos Limanı’na götürülen Türk kaptanın adı açıklanmazken bugün göçmen kaçakçılığı ve dur ihtarına uymama suçlarından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.

Türk kaptanın bulunduğu tekneye ise el konulduğu açıklandı.

 

[old_news_related_template title="Devlet Bahçeli'nin fotoğrafı diplomatik kriz yarattı: Yunanistan-Türkiye arasında tansiyon yükseldi" desc="MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dün sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafı Ankara-Atina hattında tansiyonu yükseltti. Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek tepki gösterdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/11/iecrop/bahceli-twitter_16_9_1657516369.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/devlet-bahcelinin-fotografi-kriz-yaratti-yunanistan-turkiye-arasinda-tansiyon-yukseldi-7243101/"]