Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında tefecilik suçunu işlediği iddiasıyla S.S.E., O.Ç., A.U., A.C., A.B. ve K.T. isimli 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin, çoğunluğu taksici 57 kişiyi mağdur ettiği tespit edildi. Gözaltı kararı sonrası İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlattı. Şüphelilerin gözaltına alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (DHA)

[old_news_related_template title="'Tefeci Menize'ler çetesine operasyonda 4 tutuklama" desc="İzmir'de bankalardan kredi alamayan vatandaşlara faizle borç para verip karşılığında çek, senet ve sözleşmeler alıp sonra da cebir, şiddet ve baskıyla alacaklarını çok yüksek faizlerle tahsil eden 'Tefeci Menize' olarak bilinen çeteye operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 7 şüpheliden 4'ü tutuklanırken 3'ü ise serbest bırakıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/17/iecrop/izmir-5_16_9_1639768688.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/tefeci-menizeler-cetesine-operasyonda-4-tutuklama-6833973/"]