Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü; Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak için önümüzdeki bir hafta boyunca yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi. Diyarbakır Valiliği de sürücüleri, mecbur olmadıkça trafiğe çıkmamaları yönünde uyardı.

Kar yağışı nedeniyle Diyarbakır-Şanlıurfa yolu, Bahçe-Nurdağı-Gaziantep ve Konya Seydişehir-Antalya Akseki yollarının kapalı olması nedeniyle Diyarbakır otobüs terminalindeki tüm otobüs seferleri durduruldu.

DOĞU İLLERİNDEN GELEN OTOBÜSLER VE YOLCULARI MAHSUR KALDI

Siirt, Batman ve Şırnak'tan batı bölgelerindeki illere gitmek için Diyarbakır'a gelen otobüsler de yolcularıyla birlikte Diyarbakır otobüs terminalinde bekletilmeye başlandı.

Bir otobüs firması yetkilisi, Batman'dan çıkan iki araçlarının Şanlıurfa yolu üzerinde Karacadağ bölgesinde mahsur kaldığını ve bölgeden gelen diğer araçların da Diyarbakır otogarında bekletildiğini belirterek, "Kar yağışı ve trafik kazaları nedeniyle yollar kapalı, bu nedenle Diyarbakır'daki tüm seferler iptal edildi. Diğer illerden gelen araçlar da burada mahsur kaldı. Batman'dan gelen aracımızın yolcularına yolların kapalı olduğunu söyledik. Beklemeye devam ediyoruz. Yollar açılmazsa Batman'a geri dönecek otobüs" dedi.

Yolcular da kar yağışı nedeniyle mahsur kaldıklarını, yolların açılıp açılmayacağını bilmedikleri için beklemeye devam edeceklerini söyledi. DHA

[old_news_related_template title="Karayolları: Devlet yolu Bolu Dağı geçişi tüm araçlar için trafiğe kapatıldı" desc="Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 'Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi TIR trafiğine kapatılmıştır. Devlet Yolu Bolu Dağı Geçişi ise tüm araçlar için trafiğe kapatılmıştır' denildi. Öte yandan, ülke genelinde birçok karayolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/23/iecrop/bolu-dha-1_16_9_1642948424.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/karayollari-devlet-yolu-bolu-dagi-gecisi-ise-tum-araclar-icin-trafige-kapatildi-6907126/"]