Olay, dün Adapazarı Halk Eğitim Merkezi önünde meydana geldi. Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulvahit Uygar mesaisinin ardından kurumdan ayrılırken, kardeşiyle karşılaştı. Abdulvahit Uygar ile kardeşi M.Z.U. arasında tartışma çıktı. M.Z.U. pompalı tüfekle ateş ederek Abdulvahit Uygar'ı vurdu.



Göğsü ve sırtından vurulan Abdulvahit Uygar sağlık ekibi tarafından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Abdulvahit Uygar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, yaşamını yitirdi. Polis olayın ardından kaçan M.Z.U.'nun peşine düştü. M.Z.U., TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinde aracının durdurulması sonucu yakalandı. Gözaltına alınan M.Z.U. Sakarya'ya getirildi.



İfadesi alınan M.Z.U. ağabeyiyle görüşmek için halk eğitim merkezine gittiğini söyleyerek, "İş çıkışında görüştüm. Ancak bana ters cevaplar verince sinirlendim. Tüfekle ateş ettim. Korkutmak amacıyla ateş ettim, amacım öldürmek değildi" dedi.

Abdulvahit Uygar ile işşiz olduğu bildirilen kardeşi M.Z.U arasında uzun süredir mal paylaşımı konusunda anlaşmazlıklar olduğu, mahkemenin devam ettiği öğrenildi. Ayrıca, Abdulvahit Uygar'ın kardeşinin kendisini tehdit ettiği iddiasıyla daha önce savcılığa başvuruda bulunduğu ve hakkında uzaklaştırma kararı verildiği belirtildi.

Abdulvahit Uygar'ın cenazesi Adapazarı Halk Eğitim Merkezi önünde yapılan törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Hatay'a uğurlandı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ 

Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü olan ağabeyi Abdulvahit Uygar'ı pompalı tüfekle ateş ederek öldüren M.Z.U., emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN OTOSTOP ÇEKENLERİ ARACA ALMIŞLAR

Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü ağabeyi Abdulvahit Uygar'ı pompalı tüfekle vurarak öldüren M.Z.U., kaçtıktan sonra aracını Erenler ilçesinde bırakıp, arkadaşı Ş.E. ile buluştuğu tespit edildi. M.Z.U.'nun Ş.E.'nin aracıyla yola devam ettiği, TEM Otoyolu Bolu Dağı geçişinde de yakalandığı belirtildi. M.Z.U. ve Ş.E.'nin dikkat çekmemek ve araçta kalabalık gözükmek için yolda otostop çeken Suriye uyruklu kişileri aldıkları öğrenildi. M.Z.U. ve Ş.E.'nin adliyedeki işlemleri devam ediyor. (DHA)

[old_news_related_template title="Halk Eğitim Merkezi müdürü sokakta öldürüldü" desc="Sakarya'da, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulvahit Uygar, sokak ortasında tartıştığı kardeşi M.Z.U. tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/26/iecrop/adapazari-2_16_9_1651000185.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/halk-egitim-merkezi-muduru-sokakta-olduruldu-7099794/"]