Kaza, dün sabah saatlerinde İdil ilçesi ile Karalar beldesi Oyalı köyü yakınında meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen ve Iraktan Diyarbakır'a yolcu taşıyanı otobüs, Oyalı köyü Mevlana Ortaokulu öğretmeni Merve Batmaz'ın kullandığı otomobille kafa kafaya çarpıştı.

Kazada otomobil hurdaya dönerken, otobüsteki 10 kişi yaralandı. İhbarla kaza yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Batmaz'ın hayatını kaybettiğini belirledi.



MEMLEKETİNE GETİRİLDİ

Batmaz'ın cenazesi Şırnak'taki otopsinin ardından aynı okuldaki meslektaşları tarafından memleketi Adana'ya getirildi. Ailesine teslim edilen cenazede Batmaz'ın tabutunun üzerine duvak örtüldü. Batmaz'ın cenazesi, baba ocağında alınan helalliğin ardından Akkapı Mahalle Mezarlığına defnedildi. Bu sırada Batmaz'ın annesi Şule Batmaz ve kız kardeşi sinir krizi geçirdi.

EN AZ AİLESİ KADAR BİZ DE ACILIYIZ

Batmaz'ın Okul Müdürü İsmail Genç, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle sürecin takipçisi olduklarını ve cenazeyi aileye teslim ettiklerini belirterek, "Merve hoca örnek alınacak bir insandı. Okulda çok sevilen bir hocaydı. Okulumuza çok katkısı oldu. En az ailesi kadar biz de acılıyız" dedi. (DHA)

[old_news_related_template title="TEM'deki kazada anne babasının ardından 4 yaşındaki Ahsen de hayatını kaybetti" desc="Bolu'dan Bursa'nın İnegöl ilçesine giderken TIR'a arkadan çarpan otomobildeki Semih ve eşi Sümeyra Sert hayatını kaybetti. Kazadan ağır yaralı kurtulan çiftin kızları 4 yaşındaki Ahsen de kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/26/iecrop/ahsen_16_9_1658815720.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/temdeki-kazada-anne-babasini-ardindan-4-yasindaki-ahsen-de-hayatini-kaybetti-7270149/"]