Seyhan ilçesi Mithatpaşa Mahallesinde yaşayan S.Ö. isimli kadını cep telefonuyla arayan kişi, kendisini Komiser Süleyman olarak tanıtıp, "Kimliğiniz FETÖ şüphelilerinin eline geçti. Evinizde arama yapacağız. Evdeki altınlarınızı bize vermeniz gerekiyor. Bir arkadaşımız gelip, altınları sizden alacak" dedi.

Bunun üzerine S.Ö., eve gelen kişilere, 11 tüm, 1 yarım ve 3 çeyrek altınını verdi. S.Ö., bir süre sonra kendisini arayan numarayı aradı ancak ulaşamadı. Dolandırıldığını anlayan S.Ö., polise giderek, şikayetçi oldu.

OPERASYONLA YAKALANDILAR

Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Yapılan araştırmada şüphelilerin dolandırıcılık suçundan 5 kaydı olan S.G. ile S.A. olduğu saptandı. Ş

üpheliler, Mirzaçelebi Mahallesi'nde saklandıkları adrese yapılan baskında gözaltına aldı. Evdeki aramada, S.Ö.den aldıkları altınlar ise bulunamadı.

Emniyete götürülen şüpheliler, sorgularında birbirlerini suçladı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.G. ile S.A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (DHA)

[old_news_related_template title="Sahte belgeyle 50 milyon dolarlık vurgun" desc="Muğla merkezli 6 ilde, sahte belgelerle dolandırıcılıkla ilgili olarak gözaltına alınan 11 kişiden 10'u, Datça ilçesinde sevk edildikleri adliyede dün tutuklandı. Dolandırıcılık boyutunun 50 milyon doları bulduğu belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/13/iecrop/sahte_16_9_1663063747.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/sahte-belgeyle-50-milyon-dolarlik-vurgun-7361502/"]