Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce uzun süren teknik takip sonucunda yapılan operasyonla IŞİD’in finans koluna darbe vuruldu.

Yakalanan 13 zanlının örgüte finans ve ekipman sağlamak için uluslararası şirket kurdukları belirlendi. Ele geçirilen hard disk incelemesinde ise örgüt ile ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

Örgütün Mersin’de faaliyet içinde olduğuna yönelik alınan istihbarattan sonra Mali Suçları Araştırma Kurulu(MASAK) bünyesinde aylarca süren teknik takip işlemleri kapsamında rapor düzenlendi.

KAÇAK YOLLARDAN GİRDİLER

Rapor üzerine operasyon için düğmeye basıldı. TEM Şube Müdürlüğü’nce yapılan ve çok sayıda özel haraket polislerinin de katıldığı operasyonda örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen ve yasadışı yollardan kaçak olarak ülkeye giriş yaptığı belirlenen A.E.A., A.H., H.H., M.A., A.A. A.H., A.E. ve B.E.A yakalandı. Devam eden operasyon kapsamında örgüt mensubu olduğu saptanan İ.H., A.A., Y.A. ve M.N’de yakalanarak gözaltına alındı.

HARD DİSK ELE GEÇİRİLDİ

“Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan yürütülmekte olan soruşturma dosyası kapsamında bir süre önce tutuklanan T.K.’nın evinde yapılan aramada ele geçirilen hard disk üzerinde yapılan incelemede önemli bilgilere ve detaylara ulaşıldı.

Yapılan hard disk incelemesinde çatışma, infaz, propaganda görüntülerinin yanı sıra, örgütü mensuplarına ait çok sayıda fotoğraf bulundu.

HDD içeriğindeki videolarda yapılan detaylı çalışmalardan tespit edilen M.M. ile ilgili yapılan araştırmada ise terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdiği, örgüt adına para transferleri gerçekleştirdiği ve para transferini kurdukları uluslararası ticaret şirketleri ile IŞİD’e hem finans hem de ekipman sağladığı ortaya çıkartıldı.

Gözaltına alınan 13 zanlı ile ilgili işlemler devam edekrken, operasyon sonucunda kimliği belirlenen ve örgüt içiresinde önemli görevi bulunan M.A.’nın da arandığı bildirildi.

[old_news_related_template title="IŞİD'li teröristler Konya'da yakalandı" desc="Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonlarda IŞİD terör örgütü içerisinde aktif faaliyet gösteren 4 şahıs yakalanarak gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/30/iecrop/gozalti-dha_16_9_1600544242_16_9_1611032308-2_16_9_1656581766.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/isidli-teroristler-konyada-yakalandi-7223388/"]