Dün, merkez Toroslar ilçesi Korukent Mahallesi'ndeki Mersin Oto Galericiler Sitesi'nde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada İ.N. ve S.E., vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralandı.

Yaralıların ambulanslarla hastaneye kaldırılmasının ardından başlatılan soruşturmada kavganın, yasa dışı bahis ve dolandırıcılık suçlarını gerçekleştiren iki çetenin, suçtan elde ettikleri paraları paylaşmamasından kaynaklandığı belirlendi.



Soruşturmayı derinleştiren İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, her iki çeteyi de deşifre etti.

Savcılığın, şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarmasının ardından KOM ekipleri, özel harekat timlerinin desteğiyle iki çeteye yönelik operasyon düzenledi.

Çete üyelerinin evlerine eş zamanlı yapılan baskında V.C., Y.E., İ.N., S.E. ve Y.T. gözaltına alınırken, yapılan aramalarda ise 4 adet ruhsatsız tabanca ile 57 adet fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Operasyonda, adresinde bulunmayan ve firari durumdaki bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

ÇATIŞMA ANI KAMERADA

Öte yandan, çatışma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde; galeride yürüyen İ.N. ve S.E.'nin yanına otomobille gelen grup dışarı çıkarak ateş etmeye başladığı, karşılıklı yaşanan çatışmanın ardından grubun kaçarak uzaklaştığı yer aldı. (DHA)

[old_news_related_template title="Almanları dolandıran çeteye 6 ilde eş zamanlı operasyon" desc="Mersin'de kurdukları çağrı merkezleri üzerinden aradıkları Alman vatandaşlarına kendilerini polis, savcı, devlet görevlisi ve bankacı diye tanıtarak dolandırdığı belirlenen çete, 6 ayrı ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonla çökertildi. Çetenin 1 milyon 581 bin Euro dolandırdığı saptanırken 30 şüpheli gözaltına alındı. Çete liderinin, polis baskınına karşı evine 3 kapı yaptırdığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/10/01/iecrop/9cf15424-5744-4b26-afb4-f13da3f4b722_16_9_1664622954.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/almanlari-dolandiran-ceteye-6-ilde-es-zamanli-operasyon-7393964/"]