Edinilen bilgiye göre, Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Aşağıkayı köyünde yaşayan 78 yaşındaki A.E.'yi telefonla arayarak kendilerini savcı olarak şahıslar, oğlunun cinayete karıştığını, gözaltına alındığını söyledi.

Yaşlı kadını ağına düşüren şahıslar, "Oğlunun suçsuz olduğunu ispatlamak için biraz paraya ihtiyacımız var" diyerek yaşlı kadının 100 bin TL değerindeki altınlarını dolandırdı. Dolandırıldığını anlayan kadının ihbarı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"ALTINLARINI TESLİM ETMİŞ"

Olayla ilgili konuşan Aşağıkayı köyü Muhtarı Ersin Çoğalmış, şunları söyledi:

’’Aşağıkayı köyünde ikamet eden 78 yaşındaki annemiz A.E.’yi arayan dolandırıcılar, 'oğlun şu an emniyette ifade veriyor ve bir cinayet olayına karıştı. Oğlunun suçsuzluğunu ispatlamak için bir miktar paraya ihtiyacımız var' demişler.

Yaşlı kadın parasının olmadığını, fakat evde bir miktar altın olduğunu söylemiş. Dolandırıcılar yaşlı teyzemize, 'telefonu kapatma biz şimdi köye birini gönderelim, altınları alsın. sonra tekrar oğlunla birlikte altınları geri göndereceğiz' demişler.

Tabii bu sırada telefonun karşı tarafından sürekli telsiz sesleri geliyormuş. Korku içinde ne yapacağını şaşıran yaşlı teyze, telefonu kapatmayarak kapıyı çalan kişiyi eve almış ve altınları teslim etmiş.

Daha sonra yaşlı kadın akrabalarını arayarak oğlunun cinayetten yakalandığını ve yardım etmelerini istemiş. Telefon ile görüştüğü yakını böyle bir olayın olmadığını, sakın kimseye bir şeyler vermemesini söylemesine rağmen iş işten geçmiş oldu. Dolandırıcılar aldıkları altınlarla olay yerinden kaçmışlar."

AYNI YÖNTEMLE İKİ AİLEYİ DOLANDIRDILAR 

Yaklaşık 1 ay önce, aynı ilçede yaşayan Muammer Kopan isimli yaşlı kadını da arayarak, 'kocan cinayet işledi' diyen şahıslar, Kopan ailesinin Hacca gitmek için biriktirdiği 100 bin TL değerindeki ziynet eşyasını dolandırmıştı. İHA


[old_news_related_template title="'Oğlunuz cinayete karıştı' yalanıyla çiftin altınlarını dolandırdılar" desc="Kastamonu'da yaşayan M.E. (80) ve A.E. (80) çiftinin 5 gremse, 4 yarım ve 10 çeyrek altını, kendilerini 'oğlunuz cinayete karıştı' yalanıyla arayan şüpheliler tarafından dolandırıldı. Jandarma, dolandırıcılık şüphelilerinin belirlenip, yakalanması için çalışma başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/07/iecrop/155-1_16_9_1641564576.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/oglunuz-cinayete-karisti-yalaniyla-ciftin-altinlarini-dolandirdilar-6873872/"]