Suriyeli Hamide Şeyh Müslim, 1 yıl önce dini nikahla birlikte yaşamaya başladığı Ümit Dur'dan (38) şiddet görünce annesinin evine gitti. Dur, 22 Temmuz'da Saçaklı Mahallesi'nde annesi ve engelli kardeşi ile oturan Hamide Şeyh Müslim'in evine gitti.

Burada çıkan kavgada Dur, yanındaki pompalı tüfekle Müslim ve annesi Zehra Faraç (65) ile bedensel engelli kardeşi Cemil Şeyh Müslim'e (23) ateş açtı. İhbarla gelen sağlık ekipleri, yaralıları hastaneye kaldırdı. Polis ekiplerince yakalanıp, gözaltına alınan Ümit Dur, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Saldırıda ağır yaralanan Cemal Şeyh Müslim, 1 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hamide Şeyh Müslim ile annesi Zehra Faraç da yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Hamide Şeyh Müslim de bu sabah kurtarılamadı. Zehra Faraç'ın tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Kendisinden ayrılmak isteyen kadının evini bastı aileye kurşun yağdırdı" desc="Gaziantep’te birlikte yaşadığı ve kendisinden ayrılmak isteyen Hamide Şeyh Müslim'in evini basan cani, Müslim'i, annesini ve kardeşi Cemil Şeyh Müslim'i uykuda vurdu. Cemil Şeyh Müslim olay yerinde hayatını kaybederken anne kızın hayati tehlikesi sürüyor. Korkunç cinayetin tek tanığı olan 4 yaşındaki Merva ise o anları “Çok korktum. Sadece bir kişiydi. O Ümit’ti” diyerek anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/28/iecrop/dehset_16_9_1659006871.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kendisinden-ayrilmak-isteyen-kadinin-evini-basti-aileye-kursun-yagdirdi-7275107/"]