Muğla’nın Marmaris ilçesi geçen yıl tarihinin en büyük orman yangınından sonra dün (Cumartesi) sabah saatlerinde başlayıp ara ara hızını arttıran sağanak yağış gece saatlerinde dolu ve sele teslim oldu.

Sabaha kadar devam eden yağışlarda ilçe merkezi ile birlikte kırsal mahallerde ev ve işyerlerini su bastı.  Dağlardan yollara dökülen toprak ve çalılar belediye ekiplerince temizlendi. Bölgeye 24 saatte 175 kilogram yağmur ve dolu yağdı.



İÇMELER VE KIRSAL MAHALLELER ETKİLENDİ

Marmaris'te öncelikle İçmeler Mahallesi selden etkilenirken Armutalan, Beldibi, Adaköy, Osmaniye ve Hisörünü Mahalleri ile Değirmenyanı ile Asaran mevkilerinde bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Selle gelen atıklar derelerin tıkanarak taşmasına neden olarak yollarda su birikintileri oluşturunca, ulaşımda aksamalar meydana geldi. Sabaha kadar erimeyen dolunun biriktiği alanlar belediye ekipleri tarafından temizlendi. Marmaris Belediyesi, kaymakamlık, itfaiye grup amirliği, emniyet birimleri ilçe genelinde koordineli olarak çalışarak vatandaşların yardımına koştu.

[old_news_related_template title="Bodrum'u dolu vurdu; evleri, iş yerlerini su bastı" desc="Muğla’nın Bodrum ilçesinde etkili olan dolu yerleri beyaza bürüdü. Sağanak yağış nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/09/iecrop/bodrum_16_9_1641719117.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bodrumu-dolu-vurdu-evleri-is-yerlerini-su-basti-6876967/"]