Bakıma muhtaç hayvanları da kendi imkanlarıyla tedavi ettiren Naz, ilçede veteriner kliniği olmadığı için klinik açmaya karar verdi.

İnşa ettiği apartmanın 2 katını klinik, terasını ise barınak haline getiren Devran Naz, Karataş Belediyesinden de veteriner hekim desteği aldı. Kliniği son teknoloji cihazlarla donatan Naz, hem ilçe halkına hem de kimsesiz hayvanlara hizmet vermeye başladı.



BAĞIŞ KABUL EDİLMİYOR

Bağış kabul etmeden çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Devran Naz, "İlçenin yanı sıra çevreden de çok sayıda bakıma muhtaç veya yaralı hayvanı toplayıp burada bakıyoruz. İyileştirdiklerimizi sahiplendiriyoruz ancak sahiplendiremezsek de burada bizimle yaşıyorlar. Kliniğimizde hemogram ve röntgen cihazı gibi gerekli tüm malzemeler bulunuyor. Burası tamamen sokak hayvanları için ücretsiz bir klinik. İlçemizde özellikle yaz tatillerinde sokak hayvanlarına çok sayıda araba çarpıyor. Daha önceden bu hayvanları götürecek yer yoktu ama şu anda var. Sokak hayvanları için güzel bir hastane oluşturduk. Artık halkımız duyarlı olsun. Kazaya karışan hayvan gördüklerinde görmezden gelmesin, bize getirsinler. Ücretsiz tedavi ediyoruz" dedi. (DHA)

[old_news_related_template title="Hatay'da sokak hayvanlarının zehirlendiği iddia edildi" desc="Hatay'ın Arsuz ilçesinde çok sayıda sokak kedisi ve köpeğin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Hatay Büyükşehir Belediyesi, ilçedeki 2 sokak köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğünü, durumu kritik hayvanların ise Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alındığını bildirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/17/iecrop/1-hatay_16_9_1663431901.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/hatayda-sokak-hayvanlarinin-zehirlendigi-iddia-edildi-7369839/"]