Avustralya'da yaşayan Charlotte Mortlock isimli bir kadın, corona virüsüne yakalandıktan bir süre sonra ortaya çıkan ve haftalardır süren bilinmeyen bir semptomu ortaya çıkardı.

Charlotte Mortlock, virüse yakalandıktan sonra alışılmadık derecede yüksek bir kalp atış hızına sahip olduğunu duyurdu. Eski gazeteci Mortlock, uzun süredir yorgunluk yaşadığını belirtirken, endişe ve anksiyetesinin de bu süreçte arttığını vurguladı. Genç kadın en çok nabzının hızlı atmasından şikayetçi olduğunu belirtirken, uyurken bile nabzının normal seviyeye gelmediğini açıkladı.

Charlotte Mortlock revealed the bizarre symptom she still had three weeks after testing positive for Covid

1 AYDAN UZUN SÜREDİR BENZER SORUNLARI YAŞAYANLAR VAR

Charlotte Twitter hesabında, "3,5 hafta önce corona virüse yakalandığımdan beri kalp atışım her zamankinden daha yüksek. Uzun bir süredir hiç dinlenmiş hissetmiyorum. Okuyorum. Meditasyon yapıyorum. Egzersiz yapıyorum. Uyuyorum. Kahveyi bile bıraktım! Bunun geçmesine daha ne kadar var? " yazdı.

Genç kadının yaşadıklarını duyurmasının ardından çok kişi benzer sorunla karşılaştığını ve kalp atış hızlarının oldukça yükseldiğini yazdı. Bazı kullanıcılar sürekli 'çarpıntıları' var gibi hissettiklerini öne sürdü.

Bir hasta şöyle yazdı: "Aynı Charlotte'ın isyan ettiği sorundan şikayetçiyim. "Ben de yaklaşık dört hafta önce Covid'e yakalandım ve o zamandan beri yüksek bir kalp atış hızım ve çarpıntım var.

Charlotte's heart rate stays high even when she's sleeping

Covid hastalarının enfeksiyondan sonra daha yüksek bir kalp atış hızı yaşadığı bilinmektedir.
Ancak İngiliz Kalp Vakfı, Avustralya merkezli news.com'a verdiği demeçte, "bu oldukça nadir görülen ve muhtemelen kalbe zarar vermekten ziyade bir bağışıklık tepkisi" olduğunu dile getirdi.

[old_news_related_template title="Bilim insanları Omicron varyantının geçmeyen semptomunu açıkladı" desc="Corona virüsünün en çok mutasyona uğrayan türü olan Omicron varyantı hızla yayılmaya devam ederken, bilim insanları ve uzmanlar, bu yeni türün en uzun süre bedende etkisini gösteren belirtinin hangisi olduğunu duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/28/iecrop/sirt-shutterstock_16_9_1643374725.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bilim-insnalari-omicron-varyantinin-gecmeyen-semptomunu-acikladi-6917496/"]

[old_news_related_template title="Güncel corona verileri açıklandı! Bakan Koca'dan uyarı" desc="Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı 29 Ocak 2022 Cumartesi gününün corona virüsü (koronavirüs) tablosuna göre son 24 saatte 174 kişi hayatını kaybetti. Yeni vaka sayısında ise yeni bir rekor kırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Vaka sayılarında görülen Omicron varyantı kaynaklı artış umut kırıcıymış gibi anlaşılmamalı. Virüs eski gücünde değil' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/29/iecrop/korona10_16_9_1643469681.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/guncel-corona-verileri-aciklandi-bakan-kocadan-uyari-6919680/"]

[old_news_related_template title="Bilimsel araştırma: Türkiye pandemiyi iyi yönetemedi, fazla ölümlerin önüne geçilemedi" desc="Dünyanın önde gelen düşünce kuruluşlarından Almanya merkezli Kiel Dünya Ekonomi Enstitüsü, bir araştırma yaparak ABD, Birleşik Krallık, Brezilya ve Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 11 'popülist hükümetin' 2020'de Covid-19'u yönetemediğini ve bu sebeple bu ülkelerde ölüm oranının diğer ülkelere göre daha yüksek olduğunu tespit etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/28/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1643345850.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bilimsel-arastirma-turkiye-pandemiyi-iyi-yonetemedi-fazla-olumlerin-onune-gecilemedi-6916238/"]