Corona virüsü salgınının başlarında Hindistan'da meydana gelen mutasyon Covid-19'un Delta varyantının yayılmasını tetiklemişti. O dönemde Hint toplumunun hijyen ve sağlık yaklaşımı sorgulanırken bugün yeni bir açıklama geldi.

Bilim insanları Omicron varyantının Hindistan'da hızla yayıldığını açıklarken yeni bir varyantın da oluşabileceğini dile getirdi. Uzmanlar, BA.2.75 isimli varyantın aşıya ve daha önce hastalanmaya karşı dayanıklı olabileceği belirtildi. Hastalığın BA.5 de dahil olmak diğer Omicron varyantlarından daha ölümcül olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Mayo Clinic'te Viroloji Kliniği Direktörü Matthew Binnicker, "Henüz bir sonuca varmak zor fakat Hindistan'da hastalığın yayılma hızı çok yüksek" ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Covid-19'un Omicron varyantının yeni belirtisi ortaya çıktı" desc="Dünya çapında 6.3 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgını mutasyona uğramış alt türleri ve varyantlarıyla yayılmaya devam ediyor... Bilim insanları en çok mutasyona uğramış corona virüsünün alt varyantı BA.5'in yeni bir belirtisine dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/10/iecrop/uyku-shutterstock1_16_9_1657441918.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/covid-19un-omicron-varyantinin-yeni-belirtisi-ortaya-cikti-7242104/"]