Görele'de şebeke suyunda içen çok sayıda vatandaş bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle Op. Dr. Ergün Özdemir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Vatandaşlar belediyenin, kendilerini uyarmadıklarından şikayet ederek tepki gösterdi.

Yaklaşık 600 kişinin içtikleri sudan zehirlendiğini iddia eden vatandaşlar, hastaların doktoru olmayan hastaneye kaldırıldığını ileri sürdü. İlçede yaşanan bu olaya çok sayıda vatandaş sosyal medyada tepki gösterdi

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: 2 GÜNDE 261 KİŞİ ZEHİRLENDİ

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise, Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesine son 2 günde toplam 261 kişinin başvurduğu belirtildi. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut imzasıyla yayınlanan açıklamada, şöyle denildi:

* Yapılan incelemelerde; vakaların toplu olarak yemek yeme öykülerinin olmadığı, mevsimsel aşırı yağış sonucu şebeke sularında yer yer sanitasyon bozukluğu, il dışından gelen vatandaşlarımızın şahsi su depolarını dezenfekte etmeden ve klor ölçümü yapmadan sularını kullanmaları kaynaklı vakalarda artış olduğu düşünülmektedir.

* Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi Klinisyenleri ile Görele İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan görüşme sonucunda hastaların klinikleri ve tetkikleri incelendiğinde toksine bağlı gastroenterit tablosu düşünülüp, invaziv bir etkenin olası olmadığı düşünülmüştür.

Açıklamada, su depolarında temizleme ve süper klorlama çalışmalarına devam edildiği belirtilerek, şebeke suyunun kaynatılıp soğutularak tüketilmesi gerektiği vurgulandı.