Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabından Turkovac aşısıyla ilgili açıklama yaptı. Ceyhan, şu ifadeleri kullandı:

* Turkovac’ın faz 3 çalışması vaka alınmadan durdurulmuş. Geliştirildiği, etkin bulunduğu, antikorlara jimnastik hareketleri yaptırdığı, Sinovac’dan daha etkili olduğunun bilim kurulunca anlatılması çok iyi. Ama bu çalışmanın durdurulduğunun da açıklanması gerekir.

"BAŞKA BİR FAZ 3 ÇALIŞMASI MI?"

* Ayrıca faz 3 çalışmasının ara sonuçları ile acil kullanım onayı verildi. ClinTrials’da ise vaka alınmadan durduruldu deniyor. Bu başka bir faz 3 çalışması mı?

* Çocuk çalışmasının başlayacağı duyurulan aşıyla ilgili durum açıklanmadan çocuklarda aşılama yapmak da etik olmaz.

* Çocuklarda planlanan çalışmada umarım o yaş grubu için endikasyonu onaylanmış aşı kullanılır. Uyarısı için Profesör Doktor Esin Şenol’a teşekkür ederim.

[old_news_related_template title="'Turkovac vurulanlarda yan etki yok'" desc="Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, yerli korona virüs aşısı Turkovac uygulanan vatandaşlardan olumsuz hiçbir dönüşün olmadığını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/25/iecrop/resim1_19892885_16_9_1645776730.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/turkovac-vurulanlarda-yan-etki-yok-6973558/"]