Olay, Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisinde saat 19:05’te gerçekleşti, Acil serviste çalışan Uzman Doktor Orhan Haği, başka hasta ile ilgili işlem yaptığı sırada iddiaya göre diğer hasta yakını ‘Benim hastam daha acil, önce benim hastama bak’ diyerek doktorla tartışmaya başladı.

DOKTORUN BURNUNU KIRDI

Tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakını önce bilgi işlem sekreterine personele daha sonra da Doktor Orhan Haği’ye saldırdı. Aldığı yumruk darbesi sonucu doktorun burnunda kırıklar oluştuğu ve ameliyata alınacağı öğrenildi.

SALDIRGAN YAKALANDI

Olayın ardından doktor ve bilgi işlem personeline saldıran hasta yakını ise polis ekiplerince yakalanarak ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI KENT GENELİNDE 1 GÜNLÜK İŞ BIRAKACAK

Doktora saldırının ardından sağlık çalışanları, sağlıkta şiddete dikkat çekmek için kent genelinde 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek. Hekimsen’den konuyla ilgili yapılan açıklamada saldırganın tutuklanması istenerek şöyle denildi:

* “Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan acil uzman hekimimiz O.H. bugün bir hasta yakını tarafından darp edildi. Meslektaşımız darp nedeniyle alındığı ameliyattan henüz çıkmıştır. Saldırgan şimdilik gözaltına alınmıştır.

* Saldırganın katalog suçlar kapsamında tutuklanmasını ve adaletin şiddet yasasına göre tecelli etmesini bekliyoruz. Avukatımız, temsilcilerimiz ve üyelerimiz olay yerinde ve olayın takipçisidirler. Bu nedenle sendikamız 30.11.2022 Çarşamba günü Şanlıurfa genelinde iş bırakacaktır.”

DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞ

Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi’nin acil servisinde kendi hastasına öncelik tanımasını isteyen bir hasta yakınının yumruklu saldırısına uğrayan Uzman Doktor Orhan Haği’nin, 17 Haziran’da da yine bir hasta yakınının saldırısına uğradığı ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURMUŞTU

Haği, o saldırıya ait yaşadıklarını Twitter hesabından şöyle duyurmuştu:

“Ben, Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma hastanesinde görev yapmakta olan; Acil Tıp Uzmanı bir hekimim.  akşam saatlerinde fırsat bulup insanı ihtiyacımı karşılamak için alandan ayrıldığım 5 dakikalık molamın dönüşünde darp edildim.

“HİÇ GÖRMEDİĞİM BİR HASTANIN YAKININDAN YUMRUK YEDİM, TEHDİT EDİLDİM”

*Ben yokken gelen, alandaki başka bir hekim tarafından baştan aşağı muayenesi yapılmış bir çocuk hastanın yakını tarafından. Evet yanlış anlamadınız; beni bekleyen hastalarımın tetkiklerini değerlendirirken hiç görmediğim bir hastanın yakınından yumruk yedim, tehdit edildim.

*Gerekçeleri ise çocuğun kimliğini evde unutmuş olmaları ve TC kimlik numarasını bilmemeleri! Hastayı muayene eden doktor hanım mümkünse kimliği getirmelerini, değilse kimlik fotoğrafını veya TC kimlik numarasını temin etmelerini istemiş.

*Bu arada hastanın tanı ve tedavisi gecikmesin diye hasta dosyasını işaretleyip isimle (TC'siz) acil giriş açılması için acilen bilgi işleme yönlendirilmiş. Hastanın olay yerindeki 5 yakınından hiç biri dosyayı alıp kayıt masasına gitme zahmetinde bulunmamış.

*Hemşire arkadaşlarıma, başka bir doktora sataşmış, birbirleri ile dalaşmış ama biri bile o dosyayı alıp kayıt masasına gitmemiş. Arbededen sonra hastanın babası çocuğu kucaklayıp özel hastaneye götürmüş.

*Ciğerine tüp takılması gerektiğini, bunun için üçüncü basamak hastaneye sevk edilmesi gerektiğini söylemişler. Bilin bakalım o gece çocuk hastaları kabul eden 3. basamak hastane hangisi? Evet darp ve tehditler içinde çalışan bizler.

“YARINIMI VE YARINLARIMIZI GÖREMİYORUM”

*Henüz yarım saat önce canımıza kast eden insanların(!) Canını tereddüt etmeksizin kabul edip tedavisini üstlendik. Olaydan beridir hasta bakarken bir gözüm sürekli kapıda. Gurbet elde arkama bakmadan yürüyemez oldum. İnsanlara şifa dağıtma motivasyonu ile çıktığım bu yolun sonunu, yarınımı ve yarınlarımızı göremiyorum.

“TÜKENDİK, BİTTİK, YOK OLDUK”

*Uzman hekim olarak hizmet verdiğim, dişimi tırnağıma takarak çalıştığım, kimsesiz olduğum Şanlıurfa'nın bana teşekkürü böyle oldu.  Bu cehaletin, bu şımartılmışlığın bedelini ödemek istemiyoruz artık. Tükendik, bittik, yok olduk.”

[old_news_related_template title="Avcılar'da sağlık çalışanlarına saldıran 3 kişi tutuklandı" desc="İstanbul Avcılar'da kalp hastasına müdahale için gelen sağlık ekibine ambulansın bir araca çarptığını öne sürerek saldıran ve 1 görevliyi yaraladıkları gerekçesiyle yakalanan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/07/iecrop/avcilar-23_16_9_1667844507.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/avcilarda-saglik-calisanlarina-saldiran-3-kisi-tutuklandi-7466536/"]

[old_news_related_template title="Bakan Koca: Her sağlık çalışanı ne kadar teşvik alacağını ay bitmeden görecek" desc="Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, sağlık çalışanlarının ne kadar teşvik alacağını ay bitmeden görebileceğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/27/iecrop/123-koca-2_16_9_1661620361.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/saglik/bakan-koca-her-saglik-calisani-ne-kadar-tesvik-alacagini-ay-bitmeden-gorecek-7332562/"]