Avustralya ve Kanada’dan araştırmacıların ortak yürüttüğü çalışmada, “çocuk gibi olan ve eşlerine asla yardım etmeyen erkeklerin” durumu incelendi.

Araştırmaya katılan kadınlar, “çocuk-adam” olarak nitelenen, partnerlerine bağımlı, hiçbir işini kendisi yapamayan ve ev işlerine yardım etmeden bir köşede oturan erkeklerin, seks hayatını da öldürdüğünü söyledi. Bu tür erkeklerle birlikte olmanın kendileri için cinsel isteği azalttığını kaydeden katılımcılar, bu erkeklerin bir çocuktan farksız olduğunu belirtti.

Farklı ülkelerden çocuk sahibi 1000’i aşkın kadının katılımıyla düzenlenen araştırmada birçok kadın, eşlerini “beslenmesi ve bakılması gereken bir çocuk gibi” gördüklerini anlattı. Bazı kadınlar da aileyi çekip çeviren tek kişinin kendileri olduğunu ifade etti.

'HİÇ ÇEKİCİ DEĞİLLER'

Bu durumun kadınlarda partnerlerine karşı cinsel isteği azalttığı, kadınların yemek, ev temizliği, alışveriş, ulaşım gibi konularda ellerini hiçbir işe atmayan erkekleri çekici bulmadığı kaydedildi.

Araştırmayı yürüten Melbourne Üniversitesi’nden Dr. Emily Harris ve Kanada’daki Queen's Üniversitesi’nden Sari van Anders, ev işlerindeki kadın erkek dengesizliğinin çiftlerin cinsel hayatını da kötü etkilediğini, her işi yapan kadınların cinsel isteğinin azaldığını vurguladı. İki uzman, “Bazı erkekler eşleri için başka bir çocuk ve bu hiç de seksi bir şey değil” dedi.

[old_news_related_template title="Cara Delevingne kadın cinselliği araştırması için denek oldu" desc="Dünyaca ünlü süper model Cara Delevingne, cinsiyetler arası orgazm farklılıklarını ortaya koyan bir belgesel için denek olmayı kabul etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/27/iecrop/depophotos_17710250-min_16_9_1669542248.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/cara-delevingne-kadin-cinselligi-arastirmasi-icin-denek-oldu/"]

[old_news_related_template title="İlişkide cinsellik azaldıysa bu noktalara dikkat" desc="Partnerinize aşık olsanız bile, çiftler zaman geçtikçe daha az seks yapmaya başlayabilir ve bu da ilişkinizi sıkıntıya sokabilir. Bilim insanları, çiftlerin nasıl daha aktif bir cinsel hayata sahip olabileceklerine dair yöntemler öneriyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/27/iecrop/shutterstock_659620984-2_16_9_1664266674.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/iliskide-cinsellik-azaldiysa-bu-noktalara-dikkat/"]