Jeff Bezos, yüzlerce yıl hastalıksız yaşamanın sırrını bulmak için dünyanın en iyi bilim insanlarıyla çalışıyor. Bezos, son olarak GlaxoSmithKline ikonu 59 yaşındaki Hal Barron ile anlaştı. Barron, Bezos'un yeni yaşlanma karşıtı firması Altos Labs'i yönetecek.

Şirketin, insanların tüm hastalıklardan kaçınmasına ve çok uzun yıllar yaşamasına yardımcı olabilecek devrim niteliğinde bir hücre programlama tekniği bulmak için 2.2 milyar sterlinlik bir bütçesi var.

Biyoteknoloji firmasında, aralarında Nobel ödüllü bilim insanlarının da olduğu bir ekip çalışıyor.

Görevine Ağustos ayında başlayacak olan Barron, “Hastalığı tersine çevirmek için dönüştürücü bir misyona sahip böylesine eşsiz bir şirkete liderlik etmek, hayatta belki de bir kez karşılaşılabilecek bir fırsat ve bana bu fırsatın sunulmasından büyük onur duyuyorum” dedi.

NOBEL ÖDÜLLÜ İSİMLER BEZOS İÇİN ÇALIŞIYOR


Merkezi ABD'de Cambridge ve California'da olacak olan Altos'ta bazı uzmanlar, kanser ve Alzheimer gibi yaşa bağlı hastalıkları ortadan kaldırarak insan ömrünü uzatabileceğine inanıyor.

Altos'un destekçileri arasında Bezos ile beraber 60 yaşındaki Rus internet patronu Yuri Milner da yer alıyor.

Ayrıca firmanın kurucu ortağı ve baş bilim insanı Richard Klausner şunları söyledi: "Dünyanın en iyi bilim insanlarının çoğunun işbirliği yapabileceği ve araştırmalarını özel girişimin hızı, misyonu ve odağı ile geliştirebileceği bir şirket kuruyoruz."

Diğer Altos yıldızları arasında, insan ömrünün en az 50 yıl uzatılabileceğini öngören Profesör Juan Carlos Izpisúa Belmonte, ücretsiz danışman olarak görev alan ve 2012 Nobel ödülü sahibi Dr Shinya Yamanaka yer alıyor.

[old_news_related_template title="Jeff Bezos'un son yatırımı yaşlanmayı durdurmak için" desc="Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, insan vücudunun bir kısmını veya tamamını gençleştirmeye odaklanan girişime yatırım yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/08/iecrop/jeff_bezos-reuters-1_16_9_1641647925.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/jeff-bezosun-son-yatirimi-yaslanmayi-durdurmak-icin-6875764/"]

[old_news_related_template title="Elon Musk, Bezos'u diline doladı: Jakuzide daha az zaman geçirmeli" desc="Time dergisi tarafından 'Yılın Kişisi' seçilen ve sansasyonel açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Tesla'nın sahibi Elon Musk, ezeli rakibi olan Amazon'un kurucusu Bezos’un kendini biraz fazla ciddiye aldığını savundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/20/iecrop/elon-musk-reuters_16_9_1640009188.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/elon-musk-bezosu-diline-doladi-jakuzide-daha-az-zaman-gecirmeli-6838557/"]

[old_news_related_template title="Illinois kasırgası yüzünden çalışanları hayatını kaybederken, Jeff Bezos parti yaptı" desc="Illions'ta yaşanan kasırga felaketinde Amazon deposunda çalışan ve hayatını kaybeden bir donanma gazisinin kız kardeşi, şirketin çalışanlarını korumak için daha fazlasını yapmamasına öfkeli olduğunu söylüyor. Bu arada yaşanan trajedinin ardından bu hafta sonu Jeff Bezos'un Beverly Hills malikanesinde bir parti vermesi dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/13/iecrop/jeff_bezos-depophotos_16_9_1639390942.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/teknoloji/illinois-kasirgasi-yuzunden-calisanlari-hayatini-kaybederken-jeff-bezos-parti-yapti-6824313/"]