Facebook kurucusu ilk kez Meta'nın Horizon World metaverse'inde halka açık bir konferans düzenledi. Zuckerberg, bu yıl içinde telefonlarda ve sanal gerçeklik kulaklıklarında kullanıma sunulacağını söylediği güncellenmiş avatarları da duyurdu.

Facebook kurucusu, metaverse avatarlarının daha önce bacakları olmadığını, çünkü sanal gerçeklikte bacaklar gibi vücut parçalarının konumlandırmada zorluk çıkardığını ancak yeni avatarlarda artık tüm vücudun olacağını belirtti: "Ama gerçekten de bacaklar zordur, bu yüzden diğer sanal gerçeklik sistemlerinde de yoktur."



Zuckerberg'in duyurusu, milyarder teknoloji insanının birkaç ay önce Instagram'da paylaştığı bir avatardan sonra ayrıca dikkat çekti. Zuckerberg'in avatarı sosyal medyada alay konusu olmuş hatta ünlü isimlerin bile diline düşmüştü.

Elon Musk'ın eski sevgilisi Grimes da Zuckerberg'i ve avatarını, metaverse için yetersiz bulmuş ve milyarderin sanal gerçeklik planlarının ölü olduğunu söylemişti.

Bu haftanın başlarında New York Times, Zuckerberg'in eleştirilerin ardından yeni bir avatar için çalışmalar yaptığını bildirmiş hatta Meta'dan bir grafik sanatçısı, LinkedIn gönderisinde kendisinin ve ekibinin Zuckerberg'in yüzünün yaklaşık 40 versiyonunu tasarladığını iddia etmişti.



Zuckerberg, Meta Connect etkinliğinde, "Basit grafiklerle başladık ve Horizon'un gelecek yıl nasıl görüneceğini ve hissedeceğini anlamlı bir şekilde geliştirmek için bir sürü iş yapıyoruz" dedi.

Facebook kurucusu etkinlikte, yeni avatarların sonunda Zoom ile bir ortaklık yoluyla, Android ve Apple telefonlarında kullanılabileceğini duyurdu.

Etkinlik sırasında Meta, ayrıca yeni Quest Pro sanal gerçeklik başlığını da tanıttı. Şirket ayrıca NBCUniversal ve Microsoft ile yeni ortaklıklar kurduğunu açıklarken, metaverse tabanlı Word ve Excel gibi Microsoft araçlarının kullanılmasından bahsetti.

[old_news_related_template title="Elon Musk'ın eski sevgilisi Grimes, Facebook CEO'sunu yerden yere vurdu" desc="Elon Musk ile ilişkisiyle magazin basınının bir dönem odağında olan Grimes, Twitter'da Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i eleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/27/iecrop/grimes-depophotos_16_9_1661597745.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/elon-muskin-eski-sevgilisi-grimes-mark-zuckerbergi-yetersiz-buldugunu-soyluyor/"]

[old_news_related_template title="Mark Zuckerberg'in gizli tutulan Metaverse gözlüğü ortaya çıktı" desc="Meta CEO'su Mark Zuckerberg'in son derece gizli tutulan Metaverse VR gözlüğünün bir otel odasında unutulduğu ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/14/iecrop/zuckerberg-metaverse-reuters_16_9_1663157653.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/mark-zuckerbergin-gizli-tutulan-metaverse-gozlugu-ortaya-cikti-7363658/"]

[old_news_related_template title="Metaverse dünyada artık öpüşmek de mümkün olacak" desc="Yeni bir sanal gerçeklik başlığı, kullanıcıların dudaklarına, dişlerine ve dillerine hisler gönderebilecek. Bu yeni gelişmeyle beraber metaverse evreninin sadece görme ve işitmeye yönelik bir dünya olmaktan da çıkması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/29/iecrop/metaverse_dokunma2_16_9_1651270603.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/teknoloji/metaverse-dunyada-artik-opusmek-de-mumkun-olacak-7107018/"]