Beşiktaş'ın Kayserispor karşısında ilk yarıda bir tane bile net pozisyonu yok. İkinci bölümde baskılı oynamasına rağmen yine net pozisyon üretemedi.

Sebeplerine bakacak olursak:

1) Beşiktaş’ta orta saha çok yetersiz. Gedson, Salih ve Kartal’ın ofansa hiç desteği yok. Weghorst ile hiçbir iletişimleri yok. Ne şut denemeleri var ne gol pası atıyorlar, merkezden verkaç yapıp pozisyon üretmiyorlar. Sürpriz derin koşu yapmıyorlar. Böyle olunca Weghorst da çok yalnız kaldı.

2) Kanatlar çok daha iyi çalışmalı. Sağdan Ghezzal ve Rosier, soldan Masuaku ve Muleka daha çok orta ve asistler yapıp topu Weghorst ile mutlaka buluşturmalı. Yoksa Beşiktaş’ın gol atma şansı yok gibi. Weghorst daha çok beslenmeli.

3) Muleka, sol dışta oynayamıyor. Eğer Muleka oynayacaksa Beşiktaş sistem değiştirmeli. Mutlaka çift santrfor oynamalı. Bu 4-4-2 olur, 3-5-2 olur. Ama Muleka oynayacaksa Beşiktaş 4-2-3-1 oynayamaz. Bu oyuncular oynayacaksa çift santrfor oynamalı.

4) Beşiktaş’ın 10 numaralı pozisyonda istediği oyuncusu yok. Kartal fizik olarak çok zayıf. Mutlaka Talisca, Hagi, Alex, Sergen gibi bir 10 numaraya ihtiyacı var. Bu 10 numara Werhorst ile çok uyum sağlayacak hem de 10’un üzerinde gol ve asist yapacak. Öyle bir oyuncuya sahip olamazsa Beşiktaş için çok büyük bir eksiklik olacaktır.