Trabzonspor, Avrupa Ligi’ndeki ilk maçında hiç beklemediği bir mağlubiyet aldı. Sebeplerine bakacak olursak:

1- Takım kurulduğu zaman, takımın dengesi bozulmuş, balansı bozulmuş. Kopenhag müsabakasından ders çıkarılmamış. Tek ön libero Gbamin ile sahaya çıkıldı. Halbuki iki ön libero ile çıkılması gerekiyordu. Bu tür maçlarda Siopis’in mutlaka oynaması lazımdı. Diğer taraftan ise üç tane aynı işi yapan oyuncu Ömür, Bakasetas ve Bardhi. Halbuki üçünden en fazla ikisi oynamalı. Bir kişinin yapacağı işi üç kişi yapıyor.

2- Trabzonspor’da sol taraf hiç yok. Trezeguet’nin hiçbir katkısı yok. Ne pas veriyor, ne de kolektif oyun içinde. Bir tane orta yapmıyor. Denswill de defansif bir oyuncu olduğu ve hücuma çıkmadığı için ileriye yardım etmiyor. Sağ bölümde ise Abdülkadir son derece formsuz. Yerini çok yadırgıyor. Zihinsel olarak da hiç hazır değil. Belli ki bir sorun var. Böylece sağ taraf da çalışmıyor. Trabzonspor’un iki kanadı da yok.

3- Trabzonspor’un ataklarından sonra rakip top kazanınca çok rahat kontralar yaptı. Bu ataklara ‘dur’ diyecek olan iki tane ön libero olmadığı için rakip orta alanı çok rahat geçti. Ve direk savunmamızla karşı karşıya kaldı. Dengesi bozulan defansta kademelerde çok büyük hata yaptı. Özellikle Hugo’nun formsuzluğu ve Bartra ile hiç anlaşamayışı rakibe merkezden çok pozisyona mal oldu. Ve rakip çok rahat pozisyonlara girip gollerini buldu.