Efendiler, bu tarih ülkede yapılacak seçim günü değil mi? Hemen bu ilan geri çekiliyor. Yanlışlıkla mı, yoksa siyasi bir mesaj mı anlaşılamadı. Her ne için yapıldı ise yapılsın, bu ülkede kantarın topu kaçtı. Ülkede yapılan her şey, iktidar için yararlı mı, değil mi sadece ona bakılıyor.

Ne olur bir şeyi de doğru yapın. Yaptığınız her şeyi yüzünüze gözünüze bulaştırıyorsunuz.

Amaç, yapılacak seçimde yeniden iktidar olmak.

Evet büyük gün geldi. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılı için, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Taslağı açıklandı.

Başta Sayın Genel Başkanlar olmak üzere, aylarca büyük emekler verilerek Anayasa örneğini hazırlayan tüm ekiplere, Demokrasiyi içselleştiren tüm kesimler adına teşekkürler.

Anayasa örneğinin açıklamalarını dinlerken, ülkenin içine düştüğü bugünkü içler acısı durumdan kurtuluşumuzun ayak seslerini duyar gibi olduk.

Bu taslağı hazırlayan ekipler, Türkiye toplumunun içine düştüğü tüm gerçekleri bir bir saptamışlar. Tanı için bir tür MR çekmişler.

MR görüntüsünü ekrana yansıtarak, bu ülkeyi oluşturan tüm kesimlerin, Muhafazakar, Seküler ve Kürt yurttaşlardan olduğu gerçeğini görmüşler. Bu üç kesimi kucaklayan bir Anayasa taslağıyla, gelecek Türkiye’sini oluşturan tüm kesimlerin, kardeşce özgürce, eşit yurttaş olarak yaşayacakları bir Türkiye tanımlanıyor.

Bu yeni ucube sistemde, her konuşmaya başlayan, sorunum var diye ortalığa çıkıp feryat ediyor. Gerçekte ülkede yaşayan tüm kesimlerin sorun diye yakındıklarının temelinde “Demokratik Devlet’in” olmayışı vardır. İşte millet ittifakının ortaya koyduğu bu Anayasa örneği, Devleti demokratlaştıracak ve yaşayan tüm kesimlerin sorun diye tanımladıkları tüm eksiklikler ortadan kalkacaktır.

Uzun yıllardır, ülkede tüm kesimlerin sorunları etraflıca konuşuldu, tartışıldı. Sağır sultan bile bu sorunları biliyor. Ortada bilinmeyen bir şey kalmadı.

Bu yeni dönemde ülke insanının mutlu olabilmesi için her şey değişecek ve değişmek zorunda.

İktidarın her defasında ötekileştirdiği HDP siyaseti de değişecek.

Geçmiş yazılarımda da belirttiğim gibi Demirtaş, değişim zamanının geldiğini belirtiyor, birlikte içtenlikle ‘’Cumhuriyet’’ diyor. Silahı ve terörü reddediyor. Bu söylemlerinden dolayı, dağdaki Emperyal uşakları, Demirtaş’ı istenmeyen adam ilan ettiler.

Muhafazakar ve seküler kesimler, Demirtaş’ın düşünce ve söylemlerine, uzun süre sessiz kaldılar. Eğer kardeşlik istiyorsak, o sese kulak verme zamanının geldiğini anlamak zorundayız.

Bu ülke de, bir kesimi dışarıda bırakarak asla mutlu bir toplum oluşturamayız.

Artık Türkiye, bu Anayasa örneği ile büyük bir değişime ayak atıyor. Ülke de yaşayan tüm yurttaşlar, ülkenin içine düştüğü durumu bizzat yaşıyor. Bu iktidarın ne olduğunu da çok iyi anladılar. Özellikle, Emperyal beslemeleri PKK terör örgütü, yıllardır bir kesimi koruyormuş gibi davranıp, kendi varlıklarını devam ettiriyorlar. Artık Doğu ve Güneydoğu’da yaşayan yurttaşlar da, bu terör örgütünün ne olduğunu çok iyi anladılar.

Açıklanan bu Anayasa ile tüm ülkede büyük bir umut ışığı oluştu. Bu Anayasa örneğini hazırlayan, altı partideki kadroların çok güçlü olduğu tartışılmaz. Bu kadrolar ,ülkeyi yönetecek iki veya üç kabine oluşturacak değerlere de sahipler.

Bu son derece uygar Anayasa taslağını görünce, iktidar kanadında büyük bir panik başladı. Anında, tüm kadroları ile, millet ittifakına karşı saldırıya geçecekler.

Kendileri de, sözde yeni Anayasa yapmışlar. Siz ilkin göreve başladığınızda yemin ettiğiniz mevcut Anayasaya bağlı kalın da, yenisi geride kalsın.

Bu Anayasa örneği gösterdi ki , millet ittifakı tam bir birliktelik içinde. Bu da her geçen gün, seçmendeki millet ittifakına doğru yönelimlerle kendini gösterecektir.

SON SÖZ; Adaleti sağlayamazsak, adalet bizi koruyamayacaktır. FRANCIS BACON