-Adımız, onurumuz, yaşam güneşimiz cumhuriyetimizdir.-

Ulusal varlığına son verilmek istenen Türk Ulusu’nu, Ulusal Kurtuluş Savaşı zaferiyle bağımsızlık ve özgürlüğüne kavuşturarak cumhuriyetle çağdaş yaşamın tüm olanaklarına kavuşturan Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşları ulusal varlığımızın ve düzenimizin mimarlarıdır. Kimi kendini bilmez, saygısız ve görgüsüzün duruşlarına ve tutumlarına bakarak umutsuzluğa kapılmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti sonsuz varlığı ile yaşayacak, yaşatacaktır. ATATÜRK ve arkadaşlarının bu kutsal armağanı, Türk gençliğinin her zaman koruyup yükselteceği ve yaşatacağı en büyük emanettir.

Bağımsızlığın, özgürlüğün, insanlığın, çağdaşlığın, hukuksallığın, eşitliğin güvencesi bir Atatürk anıtı olan Cumhuriyetimiz, ıramızın ve onurumuzun siyasal simgesidir. Türkiye’mizin hiç batmayan güneşi ATATÜRK’ ün sonsuza değin bağımsızlığıyla yaşayacak yapısı ulusumuzun en görkemli değeridir. Günümüzde ATATÜRK ve lâik cumhuriyet karşıtlarının kimler ve nerelerde olduklarını bilirsek ATATÜRK emanetini korumanın önemini ve anlamını daha iyi kavramışız demektir. Bu erdem hepimizi onurlandıran bir niteliktir, övünç kaynağıdır.

Cumhuriyet büyük ulusumuzun varlık ve kimlik değeridir. Yapısına ve ırasına en uygun siyasal düzen olarak benimseyip koruduğumuz bu siyasal düzen geleceğimizin de güvencesidir. 99. yıldönümünü kutlama mutluluğu hepimizin göğsünü kabartan, gelecek koşumuzun gücünü artıran bir duygu coşkusudur. Günümüzde kimi ulusların hâlâ boyunduruk altında olduğunu, bağımsızlık ve özgürlük uğraşlarını canları pahasına sürdürdüğünü gözetirsek ATATÜRK ve arkadaşlarının bize armağan ettikleri değerleri koruma andımızın önemini daha iyi vurgulamış oluruz.

Cumhuriyet, bizim yönetim ufkumuz ve aydınlığımızdır. Cumhuriyet, ulusal ıramızın yönetim düzenidir. Cumhuriyet bizim siyasal dayanağımız, eşitli, özgürlükçü, atılımcı bir uygarlık düzenimizdir. Koruyucusu Türk gençliği en sağdık, en güçlü güvencesidir. Kutsal Atatürk emanetini sonsuza değin korumak ve yüceltmek, hepimizin onur, insanlık ve yurttaşlık görevidir. Hepimizi mutlu eden, kıvançla coşturan bu görev yaşamımızın en değerli duruşudur. ATATÜRK’ümüzün hepimizi genç sayarak ulusumuza emanet ettiği, Türk gençlerinin bekçiliğini yapacağı Cumhuriyetimiz bizim onur anıtımızdır. Soylu, ahlâklı, bilgili, çalışkan Türk gençliği ATATÜRK’ ün açtığı yolda, O’nun izinde koşusunu sonsuza değin sürdürecek, duyacağı onur ve mutlulukla yaşayacak ve ATATÜRK emanetini yaşatacaktır.

YENİ KİTAPLAR

- Cazim GÜRBÜZ’ün ”Çizdikçe Çözdüm Bir KUVVACIYI” adlı şiir kitabı BERFİN Yayınları’ndan.

- Efe GÜZELGÖZ’ün şiir kitaplarından “ Ah Dumanlı Dumanlı” Öğretmen Dünyası, “Bir Yol İki İbrahim” KMK Yayınları, “ Yüreğime Akan Irmak” adlı kitabı da SUTENİ Yayıncılık ürünü.

- Süleyman GÖK’ün “Şiirlerim, Ağıtlarım, Hoyratlarım” adlı şiir kitabı ARMAGEDDON Yayınları’ndan.

KUTLAMA

İstanbul Barosu Başkanlığı’na seçilen Sayın Avukat FİLİZ SARAÇ ile İzmir Barosu Başkanlığı’na seçilen Sayın SEFA YILMAZ’ı kutluyor, başarı ve mutluluk diliyorum.

Ankara Barosu 1972-1974 Başkanı Yekta Güngör ÖZDEN