Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yeni yıl dolayısıyla halka yaptığı konuşma sosyal medyada ve uluslararası medyada gündem oldu...

Putin'in "savaş kahramanlarıyla" birlikte kamera karşısına çıktığı konuşmada Putin'in hemen arkasında yer alan sarışın kadının profesyonel bir aktrist olduğu ortaya çıktı.

Putin'in yeni yıl için yaptığı konuşmada arkada yer alan kadın sosyal medyada gündem oldu.


Aynı kadının daha önce Putin ile sık sık görüntülendiği iddia edilirken kadının Putin'in bir kilise ziyaretinde başörtülü bir kadın olarak görüldüğü, Putin ile Medvedev'in ise bir teknede çekilmiş fotoğrafında denizci gibi giyindiği belirtildi.

Putin'in konuşmasında yer alan kadının daha önce bir kilise ziyaretinde de görüldüğü ortaya çıktı.


Kremlin yönetimi konuyla ilgili bir açıklama yapmazken sarışın kadının 2019 yılında Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir fuarda yer aldığı ve iki isimle de etkileşime girdiği iddiası ortaya atıldı.

Kimliği bilinmeyen kadın 2019'da Putin'e dondurma satmıştı. Dondurma standının önünde Erdoğan, "Benimkini de ödeyecek misiniz?" diye espri yaparken, Putin, "Elbette, siz misafirsiniz" diyerek gülmüş ve satıcıya dondurma için 5 bin ruble vermişti.


2019 yılında Erdoğan'ın da katıldığı etkinlikte Putin, dondurma standına giderek şapkalı sarışın dondurma satıcısından külahta iki dondurma almıştı. Putin, Erdoğan'a vanilyalı dondurma ikram etmişti.

Yıllar önce Putin'in bir teknede çekilmiş fotoğrafında aynı kadın bir balıkçı gibi giyinmişti.


Rus medyasında yer alan haberlerde "Kornetto Ajan" lakabıyla anılan kadının Putin'in özel korumalarından biri olduğu öne sürülürken kaynaklar ismi açıklanmayan kadının dondurma  satan kadının daha sonra gözden kaybolduğunu iddia etmişti.

Putin'in pozlarında yer alan kişilerin hep aynı olması uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.


Daha önce kadının isminin Anna Sidorenko olduğu iddia edilirken bunun gerçek olup olmadığıyla ilgili bir detay paylaşılmadı.

Paylaşılan fotoğraf ve videolarda kadının kim olduğu açıklanmadı.


Aynı kadının Soçi'de daha önce düzenlenen etkinliklerde de dondurma standında yer aldığını ve kameralar önüne çıktığı öne sürüldü.