Zeytinburnu'nda bulunan İYİ Parti İl Başkanlığı'na silahla ateş açıldı. İl başkanlığının camlarına iki kurşun isabet ettiği belirlendi.

Polisin incelemesi sürerken saldırganı yakalamak için çalışmanın devam ettiği kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı ilk değerlendirmede "Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!" dedi.



RECEP BEY KORKMUYORUM

Daha sonra İstanbul İl Başkanlığı binasına giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener burada yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“Seçime 1.5 ay kala ve 'sayın Cumhurbaşkanı' demem lazım ama cumhurbaşkanları böyle konuşmazlar;  Recep beyin üçüncü tehdidi üzerine partimiz hem birinci kattan hem üçüncü kattan taammüden -ben bir eski içişleri bakanı olarak konuşuyorum- kurşunlanmıştır.

Bunun anlamı şu; daha önce dendi ki bana ‘bugünler iyi günlerin daha neler göreceksin’… dendi linçe uğradım. ‘sen bu işleri yanlış yapıyorsun bayan’ dendi. Evim basıldı.

Velhasılı kelam ‘beni kendinle uğraşmaya mecbur bırakma, beni kendinle uğraştırma’ denildi. Bugün de partimizin İstanbul il başkanlığı iki yerden kurşunlanmıştır.

Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Siyasi partilerin seçime 1.5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız ama bu başka bir şey. Bu seçmene yapılan büyük bir haksızlık büyük bir hakarettir.”

“MERAL AKŞENER’İ KORKUTACAK ADAM ANASINDAN DOĞMADI”

Akşener “Aziz milletim size sesleniyorum; bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener’i korkutacak adam anasından doğmadı. Allah’tan başka bir kişiden korkuyorsam eğer Allah beni kahretsin. Korkmuyorum Recep bey. Ama sen cumhurbaşkanısın. Bu ülkenin tüm kadınlarının, tüm erkeklerinin, tüm gençlerinin, tüm çocuklarının namusunun şerefinin can güvenliğinin mal güvenliğinin korunmasından mesulsün. Evim basıldı, beraat ettiler. Linçe uğradım beraat ettiler. Biliyorum ki; mahkemelerin, polislerin bu olayın faillerini yakalayamayacak. Torunuma iftira attılar, beraat ettiler” dedi.

“MİLLETİME GÜVENİYORUM”

“Bu ucube sistemi, bu yargı sistemini sürdüremezsiniz” diyen Akşener “Bugün bize yarın size. Evlatlarınız tehdit altında. 1.5 ay sonra 14 Mayıs’ta sandığa gideceksiniz. Helal oylarınızla bu ucube, bu çirkin, bu pis, bu iğrenç sistemi değiştireceksiniz. Yanımda Ekrem başkanı duruyor. Seçimini iptal ettiler. Aziz İstanbullular ne yaptınız? 13 bin 500 farkı 805 bin farka çevirdiniz. Ben milletime güveniyorum” ifadelerini kullandı.

“ERKEK SİYASETÇİYE YAPILMAYANLAR BANA YAPILDI”

Kadınlara seslenen Akşener şunları dile getirdi:

“Bir erkek siyasetçiye yapılamayan her türlü hararet, pislik, iğrençlik, iftira bana yapıldı. Niçin? Kadın olduğum için. Siyasette var olan bir kadına bunlar yapılabiliyorsa sizin çocuklarınıza, kızlarınıza neler yapılmıyor hep birlikte görüyoruz.

Eğer bu zulmün, pisliğin iğrençliğin hukuksuzluğun bitmesini istiyorsanız değerli kadınlar; 14 Mayıs’ta oylarınızı Millet İttifakı’ndan yana kullanacaksınız. Bu kadına, İYİ Parti’ye ve sayın Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz. 13. Cumhurbaşkanı seçeceksiniz. Partimizi de 1’inci parti yapacaksınız. Çünkü bu zulmün bitmesi için bu zulme uğrayanların kazanması lazım.

Ben biliyorum. Gece bir ışık söndüğünde işinden evine gitmenin ne demek olduğunu biliyorum. Gece sokakta yalnız yürüdüğünüzde size neler denilebileceğini biliyorum. Tecavüzün, tacizin, hakaretin, iftiranın, kadınlara zulmün serbest kaldığı bu ucube sistemi biz değiştireceğiz. Biz kadınlar değiştireceğiz”

“SİNİRİN ÇOK BOZULMUŞ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Recep bey sana sesleniyorum" diyen Akşener sözlerini şöyle noktaladı:

"Devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı. Ama bugünler geçecek. 15 Mayıs sabahı inşallah bir güneş doğacak ve bütün bu ucube sistemin getirdiği pislikler, iğrençlikler, haksızlıklar, iftiralar geçecek gidecek. Ben buna inanıyorum.

Sinirin çok bozulmuş. 1.5 ay kaldı, gideceğini yeni anladın. Etrafındaki yalaka tayfasına bağırmak yerine bize bağırmayı tercih ediyorsun. Amma velakin bundan kaçış yok.

Benim tavsiyem, samimiyetle söylüyorum, papatya çayı içmendir. Onun yanına bir şey daha tavsiye edeceğim ama ona daha çok kızacaksın. Yanına bir de melisa çayı ekle harika olur."

“BU MİLLET ÖYLE BİR MİLLET Kİ BİR DEPREM OLDU, HERKES BİR DİLİM EKMEĞİNİ İKİYE BÖLDÜ”

Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halit Kıvanç Şehir Stadı Açılış Töreni’ne katıldı. Akşener, kürsüye çıkarken atılan “Her şey çok güzel olacak” sloganlarına “Bence de” karşılığını verdi. Halit Kıvanç’ın ailesinin de katıldığı açılışta Akşener, şunları söyledi:

* “Bugün çok değerli bir ismin ansına bu güzel stadın açılışını yapıyoruz. Gençliğimizde hayranlık duyduğumuz rol modelimiz olan rahmetli Halit Kıvanç anısına, adına bir stat açmak üzere buradayız. Bu güzelliğin sürmesi ve tüm Türkiye’ye yayılması için buradaki manzaranın Türkiye’nin her tarafında görülmesi gerekiyor.

* Bu millet öyle büyük bir millet ki bir deprem oldu, birimiz hepimiz hepimiz birimiz için bir araya geldik, herkes bir dilim ekmeğini ikiye böldü. Dün Adıyaman’daydım ondan evvel Maraş’ta, ondan evvel de Hatay’daydım. Hatay’da Ekrem başkanla ve diğer başkanların hizmetleriyle karşılaştık, Kahramanmaraş’ta Mansur başkan ve diğer belediye başkanların gayretleriyle hizmetleriyle karşılaştık. Bütün STK’ların, bütün siyasi partilerin bir STK gibi çalıştığı hizmetlerle karşılaştık.

 

“MİLLETİMİZ BİRBİRİMİZİ TEHDİT ETMEDİĞİ BİR SEÇİM ATMOSFERİ İSTİYOR”

* Dün Adıyaman’da ilginç bir şey oldu. Bir vatandaşımız dedi ki; ‘ilk defa Gölbaşı’na Cizre Belediyesi, Tokat Belediyesi ve Esenler Belediyesi geldi, ben çağırdım onlar geldi’ dedi. Ben de kendisine dedim ki ‘Allah onlardan razı olsun, sizin de bu organizasyonunuzdan razı olsun’. Bir kaşık suyu, bir dilim ekmeği, bir konteyneri, bir çadırı, bir damacana suyu kim veriyorsa Allah onlardan razı olsun. Demem o ki; milletimiz bizden siyaseti dövüşerek yapmamızı beklemiyor.

* Milletimizin siyasetçiden beklediği seçmenin velinimet olduğu, seçmene yönelik, milletimize yönelik hizmetler üzerinden rekabet yaptığımız, birbirimize küfretmediğimiz, birbirimizi tehdit etmediğimiz bir seçim atmosferi istiyor. Deprem bize bunu gösterdi, ölümün ne kadar yakın olduğunu gösterdi. Deprem bize ecelin ne bir nefes evvel ne bir nefes sonra olduğunu gösterdi. Deprem bize birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için olmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

“SİYASETÇİLERE DERS VERMESİ İÇİN ÖNEMLİ”

* Halit ağabey, bunlardan biriydi, bu insanlardan biriydi. Ben, MHP Kocaeli İl Başkanı’nın kız kardeşiydim, ağabeyimde ben de severdik eşinizi. Başka solcu arkadaşlarımız da sever, sayardı sizin eşinizi. Böyle birleştirici insanlara hangi görüşte olursa olsun o insanların ortak noktası olan insanlara ihtiyacımız var. Onun için bu isim çok önemli, bu isim bu seçim için önemli, siyasetçilere ders vermesi için önemli. Ben bu ismin ışığında Ekrem başkana çok teşekkür ediyorum, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımıza da bütün siyasi partilerin mensuplarına da çok teşekkür ediyorum.”