Cumhur İttifakı’na katılarak AKP listelerinden seçime giren HÜDA PAR, Meclis’e dört milletvekili gönderdi.  İktidar sözcüleri, Cumhuriyet’le kavgalı olan partinin Hizbullah ile bağını reddediyor ancak ilişki apaçık ortada.  HÜDA-PAR’ın Hizbullah ilişkisi, partinin Ankara Atatürk Spor Salonu’nda 15 Mayıs 2016’da gerçekleştirdiği 2. olağan genel kongresinde çekilen fotoğraf karesiyle yine gündeme geldi.



AKP’Yİ TEMSİLEN UYSAL KATILDI

Kongrenin yapıldığı salona, 17 Ocak 2000 tarihinde İstanbul Beykoz’daki villa baskınında öldürülen örgüt lideri Hüseyin Velioğlu ile aynı baskında sağ yakalanan Hizbullah’ın Şura üyesi Edip Gümüş, 5 Eylül 2001’de Adana’nın Pozantı ilçesinde polisle girdiği çatışmada ölü ele geçirilen örgütün kasası Sülhaddin Ürük’ün fotoğrafları asılmıştı. Bu kongreye AKP’yi temsilen dönemin milletvekili Burhanettin Uysal da katılmıştı.

HÜDA-PAR Diyarbakır İl Teşkilatı tarafından Diyarbakır Seyrantepe Kapalı Spor Salonu’nda 10 Şubat 2014 günü “İslam Şehitlerini Anma ve Anlama” adı altında bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlikte de salona yine Hüseyin Velioğlu’nun, “Şehid Rehber” yazılı fotoğrafları asıldı.


165 KİŞİ İÇİN ÖLÜM EMRİ

Hizbullah’ın yeni lideri olarak kabul edilen Edip Gümüş Diyarbakır’da Hizbullah çatı ana davasında 165 kişinin ölüm emrini vermekten yargılanırken uzun tutukluluk sürelerini düzenleyen CMK değişikliği nedeniyle 10 yıl tutuklu kaldığı için 4 Ocak 2011’de tahliye edilmişti. Edip Gümüş ve beraberinde tahliye edilen tetikçiler sırra kadem basarken, Yargıtay haklarındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını oy birliğiyle onamıştı.