Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'ndeki bir toplantıda konuşan ABD Haber Alma Teşkilatı (CIA) Direktörü John Brennan, burada yaptığı konuşmada, ABD ile Rusya'nın terörle mücadele amacıyla istihbarat paylaştığını ancak bu paylaşımın artırılması gerektiğini belirtti.

Brennan, 'Suriye konusunda Rusya ile aralarındaki görüş ayrılıklarına rağmen' önceki haftalarda Rus meslektaşlarından biriyle Suriye'yle ilgili güvenlik sorunlarını konuştuğunu da paylaştı.

Sputnik News'in haberine göre, Washington'daki toplantıda konuşan Brennan, IŞİD'in amacının 'öldürmek' olduğunu söyledi ve örgütün mesajını iletmek için YouTube gibi sosyal medya araçlarını kullanmasını da 'din görünümü altında insanları kandırmak' olarak tanımladı.

"BU SALDIRILAR İLK DEĞİL"

Brennan, 129 kişinin öldüğü Paris saldırılarını ise 'bir defalık bir olay' olarak görmediğini ifade etti. Bununla birlikte Paris'teki gibi saldırıların 'kaçınılmaz olduğunu düşünmediğini' belirten Brennan CIA'in de benzer saldırıları önlemek için 7/24 çalıştığını söyledi. Brennan'ın bu açıklamaları, IŞİD'in yayınladığı bir video ile ABD'yi 'Fransa'nın kaderini yaşamakla' tehdit etmesinin ardından geldi.