Bu web sitesi ne yazık ki Internet Explorer 9 ve altını desteklememektedir. Lütfen web tarayıcınızı Internet Explorer 10 ve üstü bir sürüme yükseltiniz.
Bayatlamayan kurabiye tarifi | Bayatlamayan tatlı ve tuzlu kavanoz kurabiyesi nasıl yapılır? Kaç kalori?
Bayatlamayan kurabiye tarifi | Bayatlamayan tatlı ve tuzlu kavanoz kurabiyesi nasıl yapılır? Kaç kalori?
Özellikle çalışanların merak ettiği bayatlamayan kurabiye tarifi ile kolayca evde uzun süre saklayabileceğiniz kurabiyeler yapabilirsiniz. Hem tatlı hem de tuzlu bayatlamayan kavanoz kurabiyesi tarifini sizlerle paylaşıyoruz. İşte bayatlamayan kurabiye tarifi ve kalorisi...
Gurme 3 Nisan 2018 - 15:56

Tatlı kurabiyeler kadar tuzlu kurabiyeler de herkes tarından sevilir. Atıştırmalık olarak tükettiğimiz kurabiyelerin uzun süre bayatlamadan dayanması da çok önemli. Bazen yüksek kalorisi tüketmekten kaçındığımız kurabiye şeker ve yağ içeriği yüksek bir besindir. Haberimizden bayatlamayan kurabiye tarifini ve kalorisini öğrenebilirsiniz. Afiyet olsun…

BAYATLAMAYAN TATLI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler;

125 gr oda sıcaklığında margarin veya tereyağı,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 adet oda sıcaklığında yumurta sarısı,
Yarım paket vanilya,
Yarım paket kabartma tozu,
2-2,5 su bardağı un.

Üzeri İçin;

İri çekilmiş fındık,
1 adet yumurta akı.

Yapılışı;

Bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım. Üzerine yumurtayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip karıştıralım. Azar azar unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğuralım.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Hazırladığımız kurabiyeleri önce yumurta akına sonrada fındık kırığına batırıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim. Önceden ısıtılmış 170° fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim.

Soğuyan kurabiyeleri cam bir kavanoza koyup ağzını hava almayacak şekilde kapatalım. 1 ay boyunca tazeliğini koruyan kıtır kıtır harika bayatlamayan kurabiyelerimizi serin yerde saklayın.


BAYATLAMAYAN TUZLU KURABİYE

Malzemeler;

250 gram margarin
2 kaşık sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 kaşık toz şeker
2 kaşık sirke
3 bardak un
Tuz
1 yumurta sarısı(üstü için)

Yapılışı;

Sıvı yağ ve margarin karıştırıldıktan sonra diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. En son un ekleyin ve kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. İstediğiniz şekli verin, üstüne yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 190 derecede pişirin.

Merakla beklenen Yılmaz Özdil'in son kitabı "Mustafa Kemal" Plus abonelerine hediye.