"BU HARİKA BİR KARŞILAMA"
Bennett ziyareti sırasında Zayed'e hitaben yaptığı konuşmasında, “Sıcak konukseverliğinizi takdir ediyorum. Bu harika bir karşılama. Bir İsrailli liderin buraya ilk resmi ziyaretini gerçekleştireceğim için çok heyecanlıyım. İki ülke arasındaki ilişkiyi güçlendirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.
Bennet’in ziyareti kapsamında, yarın Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed al-Nahyan ile görüşmesi beklenirken, görüşmede iki ülke arasında refah ve istikrarın güçlendirilmesine katkıda bulunacak ekonomik konular ile ilişkilerin derinleştirilmesine yönelik konuları ele alınacağı ifade edildi.
Foto: İHANELER YAŞANMIŞTI?
İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, geçtiğimiz haziran ayında BAE'yi ziyaret etmiş ve Abu Dabi’de İsrail Büyükelçiliğini açmıştı. BAE'de geçtiğimiz mart ayında İsrail’e büyükelçi atamıştı.
İsrail ile BAE, geçtiğimiz yıl 15 Eylül'de eski ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin himayesinde Beyaz Saray'da düzenlenen resmi törenle ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik İbrahim Anlaşması'na imza atmıştı.