CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümüyle ilgili paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Demokratik yapıyı ve hukuk düzenini hedef alan askeri veya sivil tüm darbelerin ve darbe rejimlerinin karşısındayız. 12 Eylül zihniyeti de 15 Temmuz zihniyeti de halkın iradesini gasp eden tüm rejimler de tarih huzurunda hesap vermeye mecburdur. Demokrasiden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

[old_news_related_template title="CHP'li Nevaf Bilek hakkında soruşturma başlatıldı" desc="Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek hakkında bir televizyon kanalında yaptığı açıklama nedeniyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma başlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/12/iecrop/nevaf_16_9_1662990077.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpli-nevaf-bilek-hakkinda-sorusturma-baslatildi-7360044/"]