Macaristan Meteoroloji Genel Müdürü ve yardımcısı, kutlamaların ertelenmesine neden olan yanlış hava tahminleri nedeniyle işten atılmıştı. Macaristan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gösteriye yedi saat kala sağanak yağış uyarısı yayınlamış, yetkililer de hava durumunun törene elverişli olmayacağı nedeniyle gösteriyi bir hafta sonraya ertelemişti.

Etkinlik saati geldiğinde sağanak yağışın aksine sakin bir hava gözlenmişti. Meteoroloji'nin öngördüğü fırtına yön değiştirerek ülkenin doğusuna yönelmiş, başkent Budapeşte'ye tek damla yağmur düşmemişti. Havaî fişek gösterisini dört gözle bekleyen Budapeştelilerin tepkisi üzerine, İnovasyon Bakanı Laszlo Palkovics, Meteoroloji Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısının görevden alındığını duyurmuştu.
[old_news_related_template title="Hava durumunu doğru tahmin edemeyen Macaristan Meteoroloji Servisi Başkanı kovuldu" desc="Macaristan’ın en büyük milli bayramı olan 20 Ağustos'ta ulusal çapta düzenlenecek kutlamalar kapsamında başkent Budapeşte'de yapılması planlanan havai fişek gösterisi, meteorolojinin “yağmur ve fırtına olacak” tahmini üzerine ertelenince, meteoroloji başkanı ve ekibi işinden oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/23/iecrop/medium_2022-08-22-dbbd477c00_16_9_1661264686.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/hava-durumunu-dogru-tahmin-edemeyen-macaristan-meteoroloji-servisi-baskani-kovuldu-7324679/"]