Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, bugün akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz kıyı kesiminde (Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın illeri ile Kastamonu'nun kıyı kesimleri) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-80 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.

Açıklamada sağanak yağışlarla birlikte meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, fırtına, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.

[old_news_related_template title="Meteoroloji'den uyarı: Yerel yağışlara dikkat" desc="Meteoroloji'nin tahminlerine göre yurdun kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/18/iecrop/yagmur-shutterstock-son-dakika-meteoroloji-hava-durumu_16_9_1538567966_16_9_1629266283.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/meteorolojiden-uyari-yerel-yagislara-dikkat-6599419/"]