28 KİŞİ YARALANDI
Kaza bugün saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Hafriyat yüklü bir kamyonun sürücüsü E-5'te Küçükçekmece'deki Cennet Mahallesi'nden Avcılar yönüne giderken direksiyon kontrolünü kaybetti.

Bu sırada Avcılar-Söğütlüçeşme seferini yapan metrobüslerden birinin sürücüsü, kamyonun çelik halatları kopararak metrobüs hattına girdiğini görünce hızını düşürdü ve direksiyonu kırarak kazayı önlemeye çalıştı.
Ancak, fren yapmasına rağmen durdurulamayan kamyonun damperi savruldu ve metrobüsün ön tarafına çarptı. Metrobüs şoförünün çabası, olası faciayı büyük ölçüde önlerken ön tarafı büyük hasar gören metrobüsteki bazı yolcular yaralandı.

"ÇOK HIZLIYDI"
Yola dökülen hafriyat iş makinesiyle kaldırılarak araç trafiği kontrollü olarak yeniden açıldı. Görgü tanıkları 'sarı damperli' diye tabir edilen hafriyat kamyonunun çok hızlı olduğunu ve fren bile yapamadan metrobüs yoluna girdiğini söylediler.
Kazanın bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi gönderildi. İşe gidiş saati olması nedeniyle büyük yığılma olan metrobüslerin Avcılar-Cevizlibağ arasındaki seferleri bir süre durdu.

Kaza nedeniyle yan yollar ve E5'te de trafik yoğunluğu arttı. Yaralıların ambulanslara alınması ardından görevliler metrobüs yolundaki çelik halatları keserek yığılan metrobüslerin E-5'e 200 metre yönlendirerek yollarına devam etmesini sağladı.

Trafikteki aşırı yoğunluk damperli kamyon ve hasar gören metrobüsün kaldırılması ile azaldı.
