Duran toplar, özellikle de kornerler günümüz futbolunda çok önemli. İlk gol öncesinde sanki Arsenal maçı izliyordum. Arsenal Avrupa’da bu tarz topları en iyi kullanan takım. Okan Buruk uğraşmış, takımı çalıştırmış. Böyle geldi Sanchez’in golü. Abdülkerim şut denemelerini artırmalı. Uzaktan iyi vurma yeteneği var. İkinci golde topu ayağından çıkardıktan sonra Dinamo’lu oyuncunun teması golü bayağı güzelleştirdi.
Galatasaray, Dinamo Kiev yarı sahasında uzun süre iyi pres yaptı, çabuk paslaştı ve kanatları iyi kullandı. Devre böyle bitiyor derken tartışmalı bir an yaşadık. Buyalskiy topu alıp sürdüğü anda top dışarda gibiydi. Çipli bir sisteme geçilmeli artık. Dünyanın en zengin kurumlarından biri olan UEFA bu tartışmaları bir zahmet bitirmeli. Vanat’ın attığı gol iyi giden havayı tatsız hale getirdi. İkinci yarıda Barış’ın pozisyonunda VAR penaltı uyarısı yapmasaydı, ikinci sarı, dolayısıyla kırmızı kart gören Barış oyunda kalamasaydı, maç epey kötüye gidebilirdi.
Osimhen’in penaltısı ile avantaj geri yakalandı. Her şeyi anlarım da, enkaz Dinamo Kiev karşısında tempoyu düşürmek bana çok anlamsız geldi. Resmen geriye yaslanmıştı ev sahibi. Dinamo Kiev bunaltmıştı Galatasaray’ı. Sonunda beklenen oldu. Yarmolenko aradaki farkı yine 1’e indirdi. Bu sezon 35 yaşında olan forvetin sadece 1 golü vardı. Maç başlangıçları ile ilerleyen bölümler arasında çok fark olmaya başladı Galatasaray’da.
Oyun içinde dakikalar geçtikçe büyük düşüş yaşanıyor. Gidişat iyi değildi. Yarmolenko’yu durdurmak bu kadar zor olmamalı diye düşünürken bu kez kafa ile golü attı. Galatasaray takımı Avrupa’da yürümek istiyorsa acil takviye yapmalı. Gol için sadece Osimhen yetmez. Yunus ve Barış her maç sizi kurtaramaz. Dün akşamki maç gelecek adına iyi sinyaller vermedi.