Açıklamalarıyla tartışma yaratan Filipinler lideri, ABD eski Başkanı Bill Clinton'ın kızı Chelsea Clinton ile polemiğe girdi.
Geçen hafta askerlerinin 3 kişiye tecavüz etmesine müsamaha göstereceğini söyleyen Duterte'ye dünya kamuoyu sert tepki göstermişti. Bu isimler arasında en dikkat çekenlerden biri de ABD eski Başkanı Bill Clinton ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın kızları Chelsea Clinton'dı.
[old_news_related_template title="Bunu söyleyen bir devlet başkanı: 3 kişiye tecavüz ederseniz, ben üstlenirim!" desc="Skandal niteliğindeki açıklamalarıyla dünyanın gündeminden düşmeyen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'dan 'tecavüz' şakası!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/2017-05-24t120705z_1394158529_rc1aff8f85d0_rtrmadp_3_philippines-militants.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bunu-soyleyen-bir-devlet-baskani-3-kisiye-tecavuz-ederseniz-ben-ustlenirim-1872480/"]
Yaptığı açıklamanın şaka olduğunu söyleyen Duterte, Clinton ailesine eski defterleri açarak yanıt verdi. Chelsea Clinton'a babası Bill Clinton'ın Beyaz Saray'da yaşanan seks skandalını hatırlatan Duterte, "Baban, ABD Başkanı, Beyaz Saray'daki kızla, Lewinsky'le sevişirken nasıl hissettin? Babana kızdın mı" diye sordu.
Bill Clinton 1998'de Beyaz Saray'da stajyer olan Monica Lewinsky ile birlikte olmuş, bu olay ABD'de büyük bir krize yol açmıştı.
O lider eski defterleri açtı: Baban Monica'yla sevişirken nasıl hissettin?
Geçen hafta tecavüzü öven ve askerlerin tecavüz suçlarını üstleneceği yönünde bir beyanda bulunan Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, kendisine tepki gösteren Chelsea Clinton'a çok sert çıktı.